среда, 28 января 2015 г.

До Дня соборності

22 січня в Щорському районі за участю голови райдержадміністрації Павла Мірошниченка, голови районної ради Івана Орди, заступника голови райдержадміністрації Володимира Карпенка, районного військового комісара Ігоря Батюка, члена Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації Олега Хасенка та керівників структурних підрозділів райдержадміністрації відбулось вшанування хвилиною мовчання та покладання квітів до місця поховання в с. Займище загиблого в зоні проведення АТО на сході України Юрія Костюченка.
Цього ж дня відбулась урочиста лінійка для учнів Щорської районної гімназії за участю очільників району та громадськості. Наприкінці заходу присутні поклали квіти до погруддя Т.Г. Шевченка.
Завершальним заходом в районі щодо відзначення Дня Соборності в Україні стало урочисте зібрання громади Щорсівщини в районному Будинку культури.
За сприянням структурних підрозділів райдержадміністрації, районного військового комісаріату, Вищого професійного училища лісового господарства, Щорської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, Займищанської сільської ради, Центральної районної бібліотеки були підготовлені матеріали для створення стенду з інформацією про загиблого в зоні проведення АТО земляка – Юрія Миколайовича Костюченка. Стенд під назвою «Хоробре серце сина Щорсівщини» розміщений в фойє районного Будинку культури.
У всіх загальноосвітніх школах проведено тематичні уроки та на уроках історії – бесіди про історичні події 1919 року в Україні, «круглі столи», усні історичні журнали. В переважній більшості навчальних закладів району проведено уроки патріотизму та класні години. В бібліотеках закладів освіти створені книжкові виставки, проведено читацькі конференції та бібліотечні уроки.
В бібліотечних закладах району з нагоди Дня соборності в Україниі відбулися дні інформації, виставки літератури та інформаційні години.
У Щорському історичному музеї діяла тематична викладка документів.
Н.СМОЛЯК,
завідувач сектора
інформаційної діяльності
та комунікацій
з громадськістю апарату РДА

Комментариев нет:

Отправить комментарий