понедельник, 5 января 2015 г.

РІК ЗРОСТАННЯ

ТОВ «МК»Добробут» поступово виходить у лідери сільгоспвиробників району. Втім, серед виробників тваринницької продукції птахопідприємство давно посідає першу сходинку. Начальник управління агропромислового розвитку РДА Н.О. Дятел із задоволенням констатувала, що саме на це підприємство припадає 42 відсотки валового виробництва. Слід відзначити також високий рівень культури на підприємстві, практично відсутність плинності кадрів, пристойну оплату праці, створення нових робочих місць, забезпечення працюючих безкоштовними обідами тощо.


Заступник директора птахопідприємства В.В. Пилипенко з обережним оптимізмом сприйняла новину, що віднині в Україні розмір соціального внеску зменшено з 42 до 16 відсотків.
- Розумію, наскільки уряд ризикує, адже зменшаться надходження до бюджету. Але водночас такий крок сприятиме,- переконана Валентина Василівна, - розвитку господарств, допоможе вивести з тіні заробітну плату. Зокрема для нашого підприємства бачу в цьому великий позитив. Втім, ми з П.І. Капицею ніколи не чекали соціальної манни: просто береш на себе відповідальність, працюєш до сьомого поту, ні на кого не надіючись. Добре, що поряд адекватні люди, які розділяють твою позицію.
Дійсно, у ТОВ «МК «Добробут» не звикли стояти на місці й задовольнятися досягнутим. Поголів’я птиці за рік збільшили з 25 до 42 тисяч. Уперше під замовлення вирощують також 50 тисяч голів ремонтної курочки. Будуть передавати її вагою 1100 грамів кожна, щоб уже через місяць вона почала нестися. У Щорсі усе поголів’я було вакциноване (а це зараз доволі недешево), тож замовники будуть задоволені. Підприємством вирощено 250 тонн м’яса й отримано близько 5 млн. штук яєць. Знову пошлемося на підрахунки управління агропромрозвитку: за прогнозами за січень-грудень минулого року виробництво валового продукту у постійних цінах 2010 року тут складатиме 118 відсотків до наміченого.
Відомо, що попит диктує пропозицію. Минулого року птахопідприємство задовольняло бажання населення району й довколишніх сіл на птицю бройлера. Людям прийшлося до вподоби «швидке» м’ясо. Тож, як то кажуть, «на ульот» ішли курчата – усього їх реалізували ні багато, ні мало – 80 тисяч голів. ТОВ «МК «Добробут» одне з небагатьох на Україні підприємств, де виробляють екологічно чисту продукцію. Яйця тут «без хімії», тому попит на них неабиякий. Такі можна вживати й сирими.
Певно, не тільки гнучкістю виробництва та умінням будувати партнерські стосунки можна пояснити успіх колективу. Складно брати, а ще складніше повертати кредити, але без цього неможливо. Добре, що серед тих, із ким доводиться співробітничати, чимало людей, які довіряють і не сумніваються у порядності керівництва птахопідприємтва. Тож користуються авансуванням, відстрочками в платежах.
– Перспективи наші в тумані, – розмірковує В.В.Пилипенко. – Ціни на вакцини, домішки до комбікормів тощо прив’язані до долара. А звідси невизначеність у собівартості нашої продукції.
І все ж керівництво ТОВ «МК «Добробут» пройшло не одне випробування на міць. Тож хочеться висловити сподівання, що поступ уперед не припиниться й у році, що нині тільки-но стартував. А ще щиро побажати успіху у подоланні труднощів. Напередодні новоріччя Валентина Василівна вирішила зробити сюрприз. Кілька ночей просиділа над створенням сценарію дитячого ранку (певно, багаторічний педагогічний досвід зробив своє). Діти працівників птахопідприємства були в захопленні не лише від подарунків, а й від чудового свята, яке допомогли влаштувати аматори районного Будинку культури. Раділи малята, з вдячністю зверталися до керівництва господарства члени колективу. До речі, у ньому нині з’явилися нові працівники, адже виробництво розширюється. Добрий заділ для доброї праці й доброго настрою зроблено. Тож у добрий час!
Валентина ВОЛОКУШИНА
Фото Олени КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий