понедельник, 26 января 2015 г.

Зміни – це завжди нелегкий період

Сьогодні ми вже не можемо уявити свого життя без Інтернету. Це і необмежене кордонами спілкування з рідними і друзями, новини світу, розваги, пошук потрібної інформації... У нашому районі доступ до всесвітньої мережі забезпечують різні оператори зв`язку. Один з найбільших серед них – місцевий Укртелеком.
Нині ця структура переживає реорганізацію, яка повинна вивести її на новий етап розвитку. Місцевий колектив телекомівців налічує 20 працівників на чолі з керівником Віктор Мартиненком. Вони обслуговують близько 5000 абонентів у Щорсі та в селах району.
- Наше підприємство наразі переживає складний період, – говорить В.Л.Мартиненко. - Поступово оптимізується штат, і ми повинні працювати у меншому складі, виконуючи все більший об’єм робіт. У порівнянні з 2011 роком наш колектив зменшився вдвічі. До того ж восени минулого року нашого працівника - електромонтера Сергія Тригуба, разом з іншими свідомими земляками з різних підприємств і організацій району, мобілізували до лав Збройних Сил України виконувати священний обов’язок - захищати нашу Вітчизну.
Щодо швидкісного Інтернету від Укртелекому, то ним забезпечені лише городяни (майже дві тисячі точок), бо в селах поки що нема майданчиків доступу.
- Бажаючі приєднатися до мережі мають лише подати заяву до центру обслуговування абонентів організації, вільні порти нині є, - повідомила Леся Хоминська, фахівець з продажу.
Цікаво, що компанія ввела нову послугу «Інтерактивне TV». З вересня 2014 року вона доступна і в місті Щорс. На сьогодні цією пропозицією скористалося вже понад два десятки абонентів. Вони мають доступ до 130 телеканалів, кінозалу. Перевага інтерактивного телебачення ще й в тому, що існує можливість записати телепередачу і переглянути її в зручний час, можна призупинити перегляд передачі до 10 хвилин, обрати мову субтитрів, обмежити доступ дітей до обраних вами телепрограм тощо. Мешканці, які користуються послугою інтерактивного телебачення, вже відчули її переваги. Отже, хто бажає підключити її, може завітати до місцевого Укртелекому і написати заяву.
Відживає свій вік, з розвитком нових технологій, телеграфний зв`язок. Його замінює електронна пошта, скайп, соцмережі тощо. А що робити тим нашим землякам, хто не має Інтернету? Чи можна нині надіслати телеграму, знаючи, що вже кілька років у Щорсі не працює телеграфно-переговорний пункт?
- Щоб відправити телеграму в будь-який населений пункт України, а також в країни СНД та Балтії, - інформує далі Л.Хоминська, - достатньо набрати зі стаціонарного телефону номер 0(800)506156 і зробити оператору замовлення на відправлення телеграми (навіть на художньому бланку). Рахунок за цю послугу буде включено в загальний рахунок за телекомунікаційні послуги електрозв’язку в наступному місяці.
До речі, нагадаємо ще одне нововведення: тепер в абонплату за домашній телефон включені безкоштовні розмови по Україні на стаціонарні телефони (в місяць 5 годин з окремого та 2 години зі спареного).
Залишається сподіватися, що зміни, які відбуваються в державі й у структурі ПАТ «Укртелеком», будуть на краще.
Наш кор.

Комментариев нет:

Отправить комментарий