четверг, 15 января 2015 г.

Прокуратура району повідомляє,


що нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру є одна з функцій прокуратури.
Так, прокуратурою ведеться контроль за роботою Щорського районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції, вживаються заходи до покращення якості роботи інспекції та додержання останньою кримінально-виконавчого законодавства.
Так, станом на 25.12.2014 року в Щорській  кримінально-виконавчої інспекції перебуває всього на обліку 54  засуджених, в тому числі 6 неповнолітніх та 1 адмінпокараний.
В своїй діяльності інспекція організовує і здійснює роботу в тісній взаємодії з органами внутрішніх справ, судами, прокуратурою, територіальними центрами зайнятості населення, центрами соціальних служб для сім'ї та молоді, органами праці та соціального захисту населення.
Організовує контроль за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, а також звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей до трьох років та виконує вироки відносно осіб засуджених до позбавлення права обіймати певні посади або займатися відповідною діяльністю, громадських робіт.
Слід сказати про те, що протягом року працівниками служби дільничих інспекторів міліції Щорського РВ УМВС та Щорською КВІ проводилися цільові оперативно – профілактичні заходи відносно осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, під час яких були здійснені виїзди за місцем проживання засуджених з метою проведення профілактичної роботи та недопущення вчинення нових злочинів.

Також, протягом 2014 року 3-м засудженим було скасовано іспитовий строк за порушення порядку та умов відбування покарання з випробуванням та вище вказані засуджені були направлені в місця позбавлення волі. Протягом року щодо двох засуджених порушувались кримінальні справи за ухилення від відбування покарання у вигляді громадських робіт.
Профілактична діяльність у широкому розумінні розглядається як один із засобів соціального регулювання суспільних відносин з метою ліквідації детермінант злочинності, як взаємодії заходів економіко-соціального, виховно-педагогічного, організаційного та правового характеру, як поєднання різних рівнів попередження злочинності тому Щорська КВІ неодноразово проводила профілактичні бесіди з учнями Щорського ВПУЛГ та учнями місцевої гімназії. Також, працівниками Щорської кримінально-виконавчої інспекції спільно з Щорською кримінальною міліцією у справах дітей була організована та проведена екскурсія до Щорського музею для неповнолітніх підоблікових, де особам, що оступилися на своїх стежках життя було ознайомлено з історією нашого рідного міста Щорс.
Щорська кримінально – виконавча інспекція спільно з Щорським районним центром для сім’ї, дітей та молоді проводили тренінгове заняття за просвітницько – профілактичною програмою «Сходинки до здоров’я» з неповнолітніми підобліковими.
Для належного рівня роботи інспекції в поточному році прокуратурою району на виконання поставлених державою функцій проведено 4 квартальних перевірки на предмет додержання посадовими особами інспекції кримінально-виконавчого законодавства.
Водночас, проведено перевірку у Щорському РВ УМВС України в області при проведенні індивідуально-профілактичної роботи з особами, які перебувають на обліку в підрозділі КВІ.
Крім того, за результатами проведених перевірок на даному напрямку, в тому числі спільно з прокуратурою області, внесено 1 подання та 1 вказівку, порушено 1 кримінальне провадження, до відповідальності притягнуто 1 особу.


Комментариев нет:

Отправить комментарий