понедельник, 19 января 2015 г.

Тягар років і самотність долають разом


Є у районі особливий заклад, де трудяться ті, у кого багато тепла у серці, милосердя і доброти. Йдеться про відділення для одиноких престарілих громадян у селі Нові Боровичі, яке розраховане на 33 ліжко-місця.


Наразі там знаходяться 22 людини. Умови їхнього проживання - прекрасні, можна сказати, що кращих у такій ситуації просто не буває. І головне не в чотириразовому харчуванні, забезпеченості одягом і всіма необхідними речами, головне – у атмосфері, підході до справи, постійному прагненні сіяти любов і повагу. Переліком цих якостей сповна володіє персонал відділення, ним оточені усі старенькі. Навіть завжди охайне приміщення там виглядає по-особливому щемним.
Бабусям і дідусям чималу підтримку засвідчують керівники району, відповідальні працівники управління соцзахисту населення, члени ради ветеранів, місцеві педагоги і школярі, інші активісти новоборовицької громади. Не лише до знаменних свят і дат, а повсякчас відвідують їх, привозять гостинці, організовують виступи учасників художньої самодіяльності, допомагають вирішувати нагальні проблеми. Звісно, там все специфічно, але ж коли взагалі нема кому приглядати за немічним вдома, коли несила водити чи піднімати його, можна скористатися послугами цього стаціонарного відділення. За довідками звертайтеся за адресою: м.Щорс, вул.Гомельська,26, каб. 10, телефон 2-12-30.
М.ЯКОВЕЦЬ,
директор територіального центру соціального обслуговування
Фото з архіву редакції

Комментариев нет:

Отправить комментарий