понедельник, 19 января 2015 г.

Міні-футбол

Минулими вихідними Щорська ДЮСШ стала місцем проведення відкритої першості з міні-футболу. (Вік учасників – 13-14 років). Окрім двох наших команд до числа учасників долучилися два спортколективи з Чернігова (Десна-1 і Десна-2), представники Києва (ДЮСШ-10) і Городні.








Відразу слід зауважити, що подібного рівня футбольних змагань у нас давно не проводилося. У боротьбі за призові місця юні футболісти викладалися, як-то кажуть, по максимуму. Ігри були напрочуд динамічними і дуже результативними. (Городнянці в стартовому матчі просто розгромили Десну-2 з рахунком 25 : 0). Якщо згадати про наших хлопців, то вони досягли різних результатів. Щорс-1 виграв у Десни-2 – 14 : 6, Києва – 15 : 3, Десни-1 – 20 : 3, Городні – 13 : 8 і у Щорса-2 – 17 : 7. Натомість гравцям зі Щорса-2 пощастило лише у зустрічі з Десною-2 – перемога 13 : 5. А ось програли Києву – 2 : 9, Десні-1 – 4 : 11, Городні – 0 : 17. Попри такий підсумок вони набралися досвіду, загартували характер і зробили висновки на майбутнє. Словом, будь-які змагання йдуть спортсменам на користь.
Два дні першості минули швидко. Наприкінці турнірна таблиця набула такого вигляду: І місце – Щорс-1, ІІ – Городня, ІІІ – Десна-1, ІV – Київ, V – Щорс-2, VІ – Десна-2. Кращими гравцями лідера першості визнано Р.Шапочкіна, І.Мосю, Д.Жигалова, Є.Горбача, особливо ж тренери відзначили В.Ващенка. Найкращим бомбардиром змагань став А.Лихошерст, який забив 29 голів. (Така ж кількість м’ячів була на рахунку і одного гравця городнянської команди). Щорсівчанин Р.Петренко цілком заслужено здобув звання найкращого гравця першості.
Треба додати, що організаторам заходу дуже допомогли спонсори – С.Виблов, П.Тютюнник, С.Тєлєгін, С.Самусенко. А хороший прийом для гостей забезпечили у вищому профучилищі лісового господарства. (Директор – І.Вдовенко).
У церемонії нагородження володарів призових місць першості взяв участь голова райдержадміністрації П.Мірошниченко. Головне ж, що юні футболісти залишилися дуже задоволені змаганнями. Смак перемоги, як відомо, цінніший за будь-які призи. Тож якщо подібні турніри стануть традиційними, охочих узяти в них участь буде достатньо.
* * *
Цього понеділка у Щорсі відбувся турнір з міні-футболу, учасниками якого стали дві команди господарів поля (вікові групи 2005 і 2006-2007 рр.) і представники Семенівки та Городні. Наші старші хлопці обіграли своїх молодших земляків, але поступилися гостям: семенівцям з рахунком 3 : 8, а городнянцям – 2 : 3. Натомість щорська молодша команда здобула перемогу над футболістами з Городні (4 : 1), і програла суперникам з Семенівки – 1 : 7. У підсумку І місце розіграшу закріпили за собою спортсмени з Семенівки, ІІ – команда «Щорс 2006-2007», ІІІ – «Щорс 2005», IV – Городня. Призовий фонд змагань сформували спонсори (О.Сидоренко).

Комментариев нет:

Отправить комментарий