понедельник, 3 октября 2016 г.

Щедрі аплодисменти - нагорода для танцюристів

Минулими вихідними Чернігів відзначив День міста. Одночасно в обласному центрі проводився всеукраїнський конкурс музичного, хореографічного та вокального мистецтва „Яскрава країна”. Його учасниками стали вихованці нашого колективу „Ягідки”.




Як розповіла „Променю” художній керівник „Ягідок” С.М. Горбатович, для ансамблю пріоритетною є участь у конкурсах, а не в показових фестивалях. Тобто дітям треба не просто виступити, а й щоб їхню майстерність оцінило компетентне журі. Бо лише за таких умов колектив може прогресувати і рухатися вперед у творчому плані.
Отже, до Чернігова вирушили дві вікові групи „Ягідок” – 6-9 років і 10-13. Загалом – 63 дитини. В номінації „народна хореографія” молодші представили на конкурсній сцені масову і напрочуд яскраву постановку „Щедра грядка”. А старші виконали дві польки – „Соняшник” (на фото) і „Через ніжку”. Після концерту журі провело детальне обговорення виступу конкурсантів. Серед іншого, було зазначено, що „Щедра грядка” цілком відповідала своїй віковій категорії, а сценічне вбрання, музика – все доповнювало первісний задум постановників. І взагалі – визнано незаперечний факт: до підготовки дітей у колективі ставляться з належною увагою. Стосовно „Соняшника” і „Польки через ніжку”, то ці танці відзначено за якість виконання та оригінальність постановки. У підсумку обидві групи „Ягідок” стали володарями перших місць у своїх номінаціях. Також наших дітей запросили наступного дня взяти участь у заключному гала-концерті на сцені обласного музично-драматичного театру. Там виступали найкращі музики, співаки і танцюристи конкурсу „Яскрава країна”, зокрема – і володар гран-прі – Харківський оркестр народних інструментів.
Загалом поїздка до обласного центру виявилася вдалою. Сценічний успіх, хороша погода, візит у МакДональдс (дітям там подобається) – ось якими стали складові гарного настрою і позитивних вражень. А найголовнішим стало те, що „Ягідки” напрочуд відповідально поставилися до участі в конкурсі. Вони своєю вправністю і завзяттям заслужили хорошу репутацію поміж публіки і схвальні відгуки членів журі. Молодці, одним словом. І щедрі оплески на їхню адресу були цілком заслуженими.

Олег МІРОШНИЧЕНКО
Фото з сайту фестивалю

Комментариев нет:

Отправить комментарий