понедельник, 3 октября 2016 г.

Про субсидії

Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців, і розраховується: на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня; на опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня.


Після закінчення строку отримання субсидії структурні підрозділи з питань соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді (крім орендарів житлового приміщення та осіб, які звертаються за субсидією на тверде паливо). Для цього структурні підрозділи з питань соціального захисту населення збирають необхідну інформацію без звернення громадян і після отримання інформації приймають рішення про призначення (не призначення) субсидії. Громадянин, якому призначено субсидію, зобов’язаний протягом місяця поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, їх соціального статусу, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, купівлю товарів або оплату послуг на суму більше 50 тис. грн, шляхом подання відповідних документів.
Заяву про призначення субсидії до управління соціального захисту населення можуть подати громадяни, які ще не зверталися за призначенням субсидії та громадяни, яким з якихось причин було відмовлено у призначенні субсидії. Всім іншим громадянам, які вже отримували субсидію або вже звернулись за отриманням субсидії протягом року подавати заяву не потрібно.
При нарахуванні субсидії до сукупного доходу не враховуються сплачені особою аліменти, доходи від розміщення депозитів, оплата членів виборчої комісії, допомога громадських та благодійних організацій, допомога на поховання, одноразова допомога, яка надається відповідно до законодавства або за рішенням органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, частина допомоги при народженні або усиновленні дитини, виплата якої здійснюється одноразово. Сума кредиту, яка відшкодовується державою відповідно до Державної програми з енергозбереження, не включається до сукупного доходу. Не враховується державна соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,яка надається відповідно до порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги відповідно до Постанови КМУ від 31.01.2007р. №81. Допомога на дітей, які перебувають під опікою, враховується до сукупного доходу.
Стосовно повернення невикористаної суми субсидії наданої для газо,-та електропостачання для індивідуального опалення повідомляємо, що переплата за особовим рахунком одержувача субсидії повертається до державного бюджету, крім вартості 100 куб.м природного газу або 150 кВт електроенергії, яка використовується для опалення.
Управління соцзахисту населення РДА

Комментариев нет:

Отправить комментарий