понедельник, 29 сентября 2014 г.

Колектив працює творчо

Головне завдання бібліотеки сьогодні – бути потрібною людям. Наші користувачі уже звикли до того спектру послуг, що надає центральна бібліотека. І якщо ще 10 років тому тут можна було отримати книгу та інформацію, зустрітися з цікавою людиною і відпочити у колі однодумців, то зараз вони спілкуються по скайпу з друзями з Ізраїлю, США, Польщі, вирішують свої проблеми електронною поштою, користуються інтернет-магазинами, роблять ксерокопії, отримують безкоштовну первинну правову допомогу, можуть видати власну книжку і навіть залишити відпрацьовану батарейку. Наша інформація розміщується на сайті Щорської ЦБС, подається у виданнях бібліотеки з історії краю. Реалізовані бібліотеками ЦБС проекти «Щорсівщина: туристичний калейдоскоп», «Пізнай рідний край, граючи», «Бібліотечна Ідея добра» показали їх як установи, які відгукуються на потреби своєї громади і співпрацюють з нею. У рік 200-річчя Т.Г. Шевченка вони запросили своїх користувачів увіковічити пам’ять великого Кобзаря в ході районного конкурсу «Творча Шевченкіана». Дитяча і ряд сільських бібліотек під час шкільних канікул працювали в ході проекту «Літо. Діти. Книга», а центральна бібліотека у міському сквері для відпочиваючих організувала «Бібліотечний пікнік» з книгою.




За всіма цими справами – творча ініціатива колективу, який, попри всі негаразди, прагне для кожного свого користувача зробити маленьке свято спілкування з книгою і бібліотекою.
Вітаю всіх з Всеукраїнським днем бібліотек! Шана нашим ветеранам і тим, для кого бібліотека – найбільше надбання цивілізації, інформаційна основа життя.
Н.Мокросноп, директор Щорської ЦБС

Комментариев нет:

Отправить комментарий