понедельник, 15 сентября 2014 г.

Пожежі

З встановленням сухої та спекотної погоди на території району почастішали випадки бездумного та неконт­рольованого спалювання деякими громадянами сухої рослинності.


5 вересня о 12 годині 5 хвилин на ПЗЧ 8 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі в Щорсі по вул. Колійній. Горіла споруда розміром у плані 4х7 м, стіни цегляні, покрівля відсутня, освітлення відсутнє, опалення відсутнє. Внаслідок цього знищено двоє дверей, пошкоджене перекриття. Причина лиха – необережне поводження з вогнем невстановленої особи (хтось неконтрольовано палив сміття поблизу). Для гасіння пожежі залучався 1 караул пожежно-рятувальної частини. Завдяки вчасному виявленню займання та оперативним діям пожежних було врятовано житловий будинок та дві господарчі будівлі, які знаходилися неподалік.
6 вересня о 15 годині 40 хвилин на ПЗЧ 8 ДПРЧ надійшло повідомлення про займання житлового будинку в Займищі по вул. Щорса. Власник - 1943 р.н. Горіла хата 7х5 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна, освітлення електричне, опалення водяне. Наслідок - знищено дах, пошкоджено перекриття по всій площі, стіни на площі 20 м.кв та особисте майно господаря. Причина – необережне поводження з вогнем пенсіонера (спалював суху рослинність у себе на подвір’ї). Для гасіння пожежі залучалися 2 караули 8 ДПРЧ м. Щорс.
7 вересня на ПЗЧ 8 ДПРЧ протягом 4 годин надійшло 6 повідомлень про займання сухої трави (поблизу м.Щорс (двічі), с.Кучинівка, с.Заріччя, с. Смяч, с.Гвоздиківка). Всі займання виникли внаслідок неконтрольованого спалення залишків сухої рослинності, які були ліквідовані мешканцями району до прибуття пожежного підрозділу. На жаль, у понеділок вогонь знову «гуляв» під Щорсом – в Циганському урочищі та деяких інших місцях. Склалося враження, ніби з сірниками бавляться хворі на голову люди…
Також за інформацією начальника пожежно-рятувальної частини Р.М. Силенка, станом на 1 вресня підрозділом використано на виконання поставлених завдань більше 3,8 тонни пального, з яких коштом держбюджету профінансновано «аж» 280 літрів. «Для обслуговування пожежної техніки, підтримання нормальних умов праці з держбюджету протягом останніх 5 років виділено 0(!) грн., - зазначив Р.М.Силенко. - Без підтримки райдержадміністрації, керівників місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій пожежний підрозділ опинився б у вкрай скрутному становищі. Тому, принагідно, дякую всім за розуміння та підтримку».
10 вересня після 3 години ночі пожежні отримали повідомлення про пожежу господарчої будівлі в селі Сновське по вул. 30 років Перемоги. Власниця – 1976 р.н., тимчасово не працююча. Горіла споруда розміром 4х4 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна. Внаслідок пожежі знищено дах, пошкоджено стіни по всій площі та особисте майно господарів. Причина займання – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.Для гасіння пожежі залучався 1 караул 8 ДПРЧ, завдяки оперативним та злагодженим діям якого вогонь загасили з мінімальними збитками, врятовано житловий будинок.

Комментариев нет:

Отправить комментарий