понедельник, 15 сентября 2014 г.

Куточок старовини

Навіть по закінченню уроків на подвір’ї Петрівського НВК ще довго не стихає дитячий гомін: школярики й дошкільнята полюбляють тут гратися. І не дивно, адже саме для них створений цей народознавчий куточок старовини.







По ліву руку від алеї стоїть стилізована пасіка - вулики з колод, вкриті солом’яними дахами. Тут же в садку, але по праву руку, сховалися гойдалки, інші невибагливі розваги. У квітнику «виросли» рукотворні грибочки. Барвисто розмальована криниця щедро напоїть прохолодною водичкою. А під навісом стоїть справжній віз! Сідай у нього і мрій, ніби вороний чи в яблуках кінь стрімко мчить тебе соковитими луками, польовою дорогою чи лісом, наповненим пташиними голосами. Це вже у кого на що вистачить фантазії.
Директор НВК В.П. Шма­ровоз розповідає, як понад рік тому створили цей майданчик для відпочинку й розваг меншеньких петрівчан. Вони одразу оцінили зусилля дорослих, часто з користю проводять тут час. А з користю тому, що з сільського життя вже виходить чимало традиційних речей. Їх витісняє сучасна техніка. А тут – свіже повітря, історія села, а відтак і України. Невеликі витрати, трохи фантазії, уміла й цікава розповідь учителя – і ось уже малеча гордиться своїм краєм, захоплюється колоритними розвагами.
Фото
Валентини ВОЛОКУШИНОЇ

Комментариев нет:

Отправить комментарий