пятница, 19 сентября 2014 г.

Шановні земляки!

У вересні цього року ми з вами відзначатимемо День партизанської слави та 71-річницю визволення Чернігівщини від нацистських окупантів. На території України воєнні дії тривали з першого дня Другої світової війни (1939-1945) і до 28 жовтня 1944 року, коли було остаточно звільнено територію України, - тобто 1225 днів. Саме відчайдушний опір радянської армії на території України в 1941 році призвів до фактичного зриву планів «блискавичної війни» нацистської Німеччини проти Радянського Союзу. Навіть під час повної окупації території України ворогом, українці продовжували битися у лавах радянської армії, в партизанських загонах і підпіллі. Проявляли свою єдність та нестримну жагу до перемоги над ворогом, працюючи в тилу на воєнному виробництві, на заводах, копальнях, в колгоспах, лабораторіях, навчальних закладах в тилу.
Згадуючи про історичні події періоду Другої світової війни, не можливо оминути той факт, що значний вклад у визволення Європи і остаточний розгром нацистської Німеччини зробили українські фронти, разом з бійцями й офіцерами інших радянських фронтів та місцевими силами Опору. Зокрема вони брали участь у вигнанні гітлерівських військ з Польщі, Румунії, Болгарії, Югославії, Угорщини, Чехословаччини, Австрії, у заключній операції війни – Берлінській битві. Український штаб партизанського руху надавав значну допомогу партизанському рухові й підпільникам Польщі, Чехословаччини, Румунії й Угорщини. Зазнавши у Другій світовій війні величезних людських втрат і руйнувань, Україна зробила гідний внесок у розгром нацистської Німеччини та її союзників.
Не оминула жорстка військова доля і нашу рідну Чернігівщину. В пам’яті чернігівців навічно закарбувались ті страшні події, коли на нашій землі хазяйнували загарбники: грабували, вбивали, палили, катували… Мир і спокій принесли чернігівцям мужні люди, які, ризикуючи власним життям і здоров’ям, здобули жадану перемогу. Подвиг кожного з них є прикладом високого і вірного служіння Батьківщині, ідеалам патріотизму та любові до рідної землі.
Український народ, який завжди прагнув миру та добросусідських відносин з іншими народами, готовий зі зброєю в руках відстоювати свою незалежність та територіальну цілісність, як це відбувається нині в ході АТО на сході України.
Ми у вічному боргу перед визволителями і повинні зажди пам’ятати, що наші батьки та діди не шкодували себе і проливали кров заради нашого життя, заради нашого майбутнього.
Вклоняємось низько ветеранам – усім, хто здобував перемогу, хто підіймав наш край з руїн і згарищ, зробив його таким красивим і квітучим. У цей святковий день хочемо побажати вам міцного здоров’я, благополуччя, достатку, нехай завжди поруч з вами будуть ваші рідні та близькі.
Голова райдержадміністрації Голова райради
Павло Мірошниченко Іван Орда


Комментариев нет:

Отправить комментарий