вторник, 16 сентября 2014 г.

Щорсівщина спортивна

Напередодні професійного свята можна підбити деякі підсумки роботи в сфері фізичної культури і спорту за цей рік. В районі збережені дві спортивні школи, які працюють і в сільській місцевості. Всього ж регулярно займаються спортом близько 450 дітей шкільного віку (20,5 % від загальної чисельності учнів району, що вище середньообласного показника). Це в свою чергу дає можливість юнацьким збірним командам гідно представляти наш район на обласних та всеукраїнських змаганнях.

Педагогічний колектив вчителів фізичного виховання та тренерів-викладачів району становить 34 особи (в тому числі в загальноосвітніх навчальних закладах – 19). З них 13 чоловік (68,4 %) мають фахову освіту. Водночас в сфері фізичної культури і спорту району існує ряд проблем. Зокрема: досить високий відсоток (31,6 %) становлять викладачі фізичного виховання загальноосвітніх навчальних закладів, які не мають відповідної фахової підготовки. Також недостатнє фінансування для оновлення матеріальної бази закладів освіти.
Працює ДЮСШ «Колос» та її філіали в селах району, зокрема в Петрівці, Н.Боровичах, Тихоновичах та Рогізках, яка культивує вільну боротьбу, легку атлетику, кікбоксинг, пляжний волейбол та бокс. У відділеннях у сільській місцевості займається 108 дітей, що складає 24,4 % від загальної кількості вихованців ДЮСШ району.
Високих результатів досягли спортсмени ДЮСШ «Колос», які займаються вільною боротьбою та кікбоксингом (тренери А.Косевич та О.Закревський). Вихованець А.Косевича – О.Кушніренко, учень вищого республіканського училища фізкультури - на чемпіонаті України цього року посів третє місце та захищав честь України на чемпіонаті світу в Словаччині. Вихованець тренера О.Закревського – В.Ющенко - у минулому році став чемпіоном України з кікбоксингу та виконав норматив КМС з цього виду спорту.
На окремих підприємствах району створюються умови для проведення реабілітаційних та професійно-прикладних занять працівників. В першу чергу це стосується локомотивного депо Щорс, на базі якого створений реабілітаційний центр з сауною, тренажерним залом, басейном, більярдом, кімнатою релаксації.
У селах району відновлюються спортивні майданчики, в основному волейбольні та футбольні. Збірні команди сіл беруть участь у районних змаганнях з волейболу, міні-футболу та футболу. Був проведений чемпіонат району з футболу, в якому переможцем вийшла команда з села Тур'я. Матчі чемпіонату збирали багато вболівальників. Звичайно, є ще деякі невирішені організаційні питання, але в майбутньому вони будуть вирішуватись.
Значна увага приділяється ветеранам спорту. В районі функціонує волейбольна команда «Ветеран», яка постійно бере участь у сільських, міських, районних та обласних змаганнях, пропагуючи здоровий спосіб життя, надаючи допомогу в організації та проведенні змагань. Цей спорт колектив у березні цього року брав участь у чемпіонаті області з волейболу серед ветеранів.
Звичайно, в короткій інформації неможливо розказати про всю нашу спільну роботу, всі здобутки та і проблеми також. Тому, звертаючись до працівників фізичної культури і спорту, спортсменів, великої армії вболівальників, спонсорів хочу подякувати всім за відданість справі, побажати подальших спортивних та творчих успіхів.


Н.АВДЄЄНКО,
начальник відділу
в справах сім`ї, молоді
та спорту РДА

Комментариев нет:

Отправить комментарий