понедельник, 8 сентября 2014 г.

У першу чергу – якість освіти


29 серпня відбулося засідання колегії відділу освіти РДА. На ньому, зокрема, йшлося про розвиток дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти у минулому навчальному році та завдання на нинішній рік, про освітянський бюджет, підготовку закладів освіти до осінньо-зимового періоду, організацію підвозу учнів до навчальних закладів. Було також підсумовано методичну роботу з педагогічними кадрами і намічено її пріоритені напрямки на новий навчальний рік.
Позитиву в настрій освітянам додав голова РДА Павло Мірошниченко, пообіцявши до 1 жовтня ліквідувати заборгованість по зарплаті. У своєму виступі він проаналізував підготовку шкіл до нового навчального року, наголосивши на необхідності енергозбереження.
Якість освіти, патріотичне виховання підростаючого покоління – такими були ключові теми виступу заступника голови РДА Володимира Карпенка. До них повернулася начальник відділу освіти Тетяна Булденко, зокрема, зазначивши, що не всі медалісти підтверджують свої знання при незалежному оцінюванні. Бажають бути кращими і результати предметних олімпіад.
Чи буде тепло в закладах освіти – на цьому питанні детально зупинилася начальник господарської групи відділу освіти Ірина Нічипорук, зазначивши, що на сьогодні отримано 137,96 т (100%) вугілля, 456,7 складометрів дров (44% від норми), 150,85 т брикету (залишилось завезти 35 т). Капітальних ремонтів не було – окрім даху майстерні ЗОШ № 1.
Про те, як ділити між школами зарплату (вона, як правило, надходить частинами), годувати дітей у шкільних їдальнях (виділяється 3,5 грн. на 1 дитину на день), видавати гроші на відрядження вчителів, говорила у своєму виступі головний бухгалтер централізованої бухгалтерії освіти району Віра Анікієнко. Доповідаючи про організацію підвозу школярів, директор Щорського МНВК Віктор Зотік зауважив – взято курс на економію пального. Через це не тільки зменшиться кількість зупинок шкільних автобусів, а й їздитимуть вони на заправку не щодня, а один раз на 3 дні (щоб не було зайвого автопробігу). Плюси і мінуси намічених заходів покажуть пробні рейси. Виступив на колегії профспілковий лідер освітян Костянтин Шевченко.
Кращим педагогам і працівникам навчальних закладів були вручені грамоти. А от трудових книжок молодим спеціалістам (вони працюватимуть в гімназії, Нових Боровичах, Петрівці, Тихоновичах, Кучинівці) не вручали – це зроблять на місці директори шкіл.
На знімку: під час
засідання колегії.
Марія ІСАЧЕНКО
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий