понедельник, 29 сентября 2014 г.

Відключення електрики – вже реальність

Цього тижня, у вівторок, Щорсівщина відчула на собі вплив заходів економії у галузі енергетики. Сталося те, про що попереджало керівництво РЕМ ще кілька тижнів тому. У західній частині нашого району (спочатку в околицях Гірська, а згодом – і Петрівки) до осель людей припинилося електропостачання на пару годин.


Ситуацію прокоментував керівник району електричних мереж М.А.Михалко. За його словами, 23 вересня відбулося відключення від мережі значної кількості споживачів нашого краю. Ще влітку кожній області й кожному району довели ліміти енергоспоживання. Всеукраїнська єдина енергетична система нині функціонує у складних умовах. Генерація (виробництво) електрики відчутно впала через низку економічних і військових причин, тому в так звані години пік виникає надмірне навантаження і доводиться регулювати споживання. Відразу слід зауважити, що рішення «вимкнути струм» ухвалюється не на місцевому рівні. Врешті-решт наказ віддається з урахуванням стану справ в усій області або країні. Так, у вівторок без електрики лишилися не тільки мешканці Гірська та Петрівки, а й деяких інших місцевостей Чернігівщини. Треба додати, що наш район увечері «перебирає» встановлений ліміт приблизно на третину. Основний споживач – населення, тому варто звернутися до земляків із закликом ощадливіше користуватися електрикою в побуті. До речі, не зайвою буде порада: якщо в оселі погасло світло – вимкніть електроприлади. Бо коли через годину-другу миттєво відновиться електропостачання, це може зашкодити телевізору, тюнеру або якійсь іншій техніці.
До відома
У 2013 році бюджетні установи Щорського району спожили електрики на суму 1 млн. 33 тис. грн. (при плані 1 млн. 41 тис. грн.). Цього року за підсумками 7 місяців бюджетники виконали показник енергоспоживання в сумі 649 тис. грн. (План на 2014 рік – 1 млн. 4 тис. грн.).

Комментариев нет:

Отправить комментарий