понедельник, 30 марта 2015 г.

Без медичного працівника – ні туди, ні сюди…








Громада Софіївської сільської ради, куди входять Іванівка, Софіївка й Глибокий Ріг, свої річні підсумкові загальні збори проводила по-суті з метою з’ясування основних орієнтирів на майбутнє.

Збори проходили в Іванівському клубі, завідуюча яким Валентина Моцар вкотре завчасно подбала про затишок і тепло. Ніхто на них не вчадів і не перемерз, як, власне, ніхто не зостався байдужим і непочутим. Нікого також не втомила доповідь сільського голови Романа Циганка, в якій за конкретикою й цифрами знайшлося місце виділенню головного в роботі. Це головне – люди, їхні долі, їхнє непросте буття, у якому так мало місця радощам і веселим сюжетам. Натомість – проблеми й проблеми, численні хвороби. Чи не тому майже благальною виглядала потреба у функціонуванні фельдшерських пунктів, доля одного з яких – Софіївського - висить на тоненькій ниточці.
І в Іванівці після того, як на вислугу пішла місцева рятівниця, медик від Бога Алла Литвин, посада фельдшера залишається вакантною. Згодна її обійняти Настя Циганок (знаходиться у відпустці по догляду за дитиною), але для цього необхідне так зване відкріплення з попереднього місця роботи, де молодий спеціаліст працювала за направленням. Зрушити дане питання з місця міг би головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Всеволод Тарасюк. Щоправда, Всеволод Васильович щойно вийшов з лікарняного. Тож вся Іванівка і вся рада бажають йому швидкого реагування і сподіваються на позитив у розв`язанні проблеми.
Позитиву людям хотілося і від спілкування з присутніми на сільському сході директором псп «Прогрес» Вадимом Сорокіним, його помічником Володимиром Гвоздьовим. І, звісно, розставлення всіх крапок над «і» у питанні орендних взаємовідносин, залагодження виниклих непорозумінь.
Віриться: і сильний та такий емоційний(!) Вадим Васильович продовжить дружити з сільчанами, підставляючи при цьому плече і бюджету сільської ради, яка, правду кажучи, не без участі очолюваного цим посадовцем підприємства, виконала його показники аж на 112%.
Окрім озвучених тем, на сході проговорили і про жахливі дороги – селами й від Щорса до Гути Студенецької, перебої з рухом автотранспорту, аварійний стан шкільного «буса», низькі закупівельні ціни на молоко, майбутню недешеву оранку городів, дорогі хліб і олію, ліки і комунальні послуги.
Іванівці дякували своїм захисникам, воїнам-героям, що нині в АТО – Анатолію Батраку і Юрію Кухаренку за високу громадянську позицію, мужність і честь. Щирі оплески заслужив жест народного депутата України А.С. Євлахова, від імені якого подарунок родині М’ятенко (виховується дитина-інвалід) вручив заступник голови РДА Володимир Карпенко (на знімку).
До речі, Володимир Миколайович також виступив перед учасниками сходу і детально поінформував їх про районне життя. Про особливості нововведень до пенсійних законів повідала керівник райуправління ПФУ Марія Шидловська, про новації в службі реєстрації – її представник Оксана Темнюк, про участь районної організації партії «Батьківщина» у різних заходах - депутат райради Григорій Скидан.
Наприкінці сходу сільчани проголосували за нові ставки самооподаткування. Здалося: розходилися з надією на краще.
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий