среда, 25 марта 2015 г.

Прокуратура району інформує

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про доступ до публічної інформації», публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх
обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.
Метою цього Закону є забезпечення прозорості та відкритості суб'єктів владних повноважень і створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації.
Запит на інформацію - це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.
Запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту.
Запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним. Запити можуть ^подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача.
Вимоги до оформлення запитів на інформацію та строки їх розгляду мітяться у ст. 19 та ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Питання додержання організаціями, установами, їх посадовими особами вимог вказаного Закону прокуратурою району тримається на контролі.
У 2014 році на усунення порушень Закону України «Про доступ до публічної інформації» внесено 1 подання, винні особи притягнуті до відповідальності.
Для приймання інформаційних запитів у прокуратурі району діє тел./факс (04654) 2-17-56 та електронна адреса - 5спог5ргок@£таі1.сот.
Крім того, з будь-яких питань можна звертатися на телефон «гарячої лінії» прокуратури району - (04654) 2-17-56.

Прокурор прокуратури району
В. Костенко

Комментариев нет:

Отправить комментарий