понедельник, 16 марта 2015 г.

Громада готова добровільно приєднатися… навіть до Щорса

Загальні збори єлінців відбулися в клубі, де, незважаючи на встановлений опалювальний пристрій (булер`ян), було холодно та задимлено.
Може, саме через цей фактор збори не затягнулися, не перетворилися у безкінечну демагогію про одне й те саме. Тон у розмові задала сільський голова Ніна Кухаренко, яка за час перебування на цій високій посаді добре вивчила усі слабкі й сильні місця громади, те, хто і як живе. Її доповідь носила конструктивний характер – з аналізом сьогоднішньої ситуації, сьогоднішніх проблем. Найголовніша з них – транспортна, оскільки після «заморожених» благодійних автобусних маршрутів, котрими опікувався депутат Верховної Ради попереднього скликання, нові подібні перевезення пасажирів не відновилися. А вони конче необхідні. Присутній на сході помічник-консультант народного депутата України Анатолія Євлахова Вадим Сергійко пообіцяв передати «нагору» інформацію про клопоти. І названі вище, і інші… Приміром, про низькі, вбивчі для селянина закупівельні ціни на молоко, бездоріжжя, сумну перспективу місцевої школи тощо.
Шлях виходу із непростої буденності єлінцям озвучив голова районної ради Іван орда. Акцент Іван Григорович зробив на добровільному об`єднанні громад. Власне, такі перспективи диктують не лише МВФ, Євросоюз, а й саме життя. Єлінці новим тенденціям не здивувалися, принаймні вголос ніякого супротиву не висловлювали. Навпаки, Н.М.Кухаренко сміливо заявила, що готова приєднатися навіть до самого Щорса. І почала прощатися з виборцями, дякувати їм за співпрацю, дякувати представникам районних служб (виокремила присутню на сході керівника райвідділення ПФУ Марію Шидловську і подякувала їй за допомогу переселенцям, музею і сільраді). Наголосила, що, мовляв, у зв’язку з реформами і осінніми перевиборами це її останній термін на посаді сільського голови. Як на мене, жест передчасний… У повної сил і енергії, авторитетної і в Єліному, і в Містках, і в Безуглівці Ніни Миколаївни доволі шансів очолювати ці села і надалі – які б вітри не віяли і які б зміни не відбувалися.
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора




Комментариев нет:

Отправить комментарий