понедельник, 16 марта 2015 г.

Чи потрібно проводити «перереєстрацію» прав на нерухоме майно?

Інформуємо

З 1 січня 2013 року реєстр прав власності на нерухоме майно, єдиний реєстр заборон відчуження об`єктів нерухомого майна та державний реєстр іпотек припинили своє
функціонування. Їх замінив Державний реєстр прав. Права на нерухоме майно та їх обтяження, що були зареєстровані до 1 січня 2013 р., визнаються державою, якщо їх реєстрація була проведена відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення цих прав. Жодним нормативно-правовим актом не встановлено обов`язок власника перереєструвати свої права на нерухомість у новому Державному реєстрі прав на нерухоме майно.
У обов`язковому порядку «перереєструвати» право на нерухомість необхідно тільки в разі, якщо виникла необхідність її відчуження. У такому випадку «перереєстрацію» речових прав на нерухоме майно проводитиме нотаріус, який перевірить інформацію в реєстрах і перенесе її у Державний реєстр прав. Якщо ви не маєте наміру вчиняти дії з нерухомим майном, державна реєстрація прав у єдиному Державному реєстрі прав проводиться за бажанням власника.
В.ТЕРЕХОВ, начальник
реєстраційної служби

Комментариев нет:

Отправить комментарий