пятница, 20 марта 2015 г.

Пожежі

За інформацією начальника пожежно-рятувальної частини Романа Силенка, 11 березня о 15 год. 04 хв. до пожежної частини Щорса надійшло повідомлення про займання безгосподарчої будівлі у центрі міста. Горіла споруда розміром 3 х 7 м.


Наступного дня близько 16 год. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення, що зайнялася суха трава поблизу Іванівки на площі 5 га. А вже о 18 год. надійшло повідомлення про займання сухої трави поблизу Займища на території 10 га. Майже у той самий час повідомимли про займання сухої трави в Шкробовому. Горіла рослинність на площі 3 га.
Вже 13 березня о 12 год. 28 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання сухої трави в с.Руда (Низківської сільради). Ймовірна причина всіх пожеж – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. На гасіння щоразу залучалися караули пожежної частини Щорса.
Менш, ніж через дві години після останнього замання, до пожежної частини Щорса надійшло повідомлення, що горить житловий будинок та господарча будівля 82-річної пенсіонерки в Липівці. Зайнялася будівля 80 м2 та хата 48 м2. Ймовірна причина пожежі – випалювання сухої рослинності з боку Росії. Вогнем знищено господарчу будівлю, покрівлю будинку, пошкоджено стіни, господарче майно та документи. На гасіння залучались пожежні з Щорса та Гірська. Особовий склад останнього спрацював оперативно та ще й вночі здійснював спостереження та проливку конструкцій на місці пожежі, за що - велика подяка цим вогнеборцям.
Цього ж дня палала суха трава і поблизу сіл Низківка, Хрінівка, Липівка та Безуглівка, де завдяки особовому складу відділу прикордонної служби «Гірськ», працівникам пожежних команд лісництв та місцевого населення пожежі вдалося ліквідувати.
15 березня о 12 год. 52 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання сухої трави у Щорсі по вулицях Корольова та Архітектурній. Вигоріла територія площею 5 га.
Наступного дня о 17 год. 35 хв. черговий прийняв повідомлення про займання господарчої будівлі в Старих Боровичах. Горіла споруда 10 х 20 м. Ймовірна причина обох пожеж – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. На гасіння залучався караул ДПРЧ м.Щорс.
Приблизно тоді ж до чергової частини Щорса надійшло повідомлення про займання у господарчій будівлі в Займищі. Горіла споруда 24 м2. Ймовірна причина пожежі – пустощі 5-річної онуки власниці з вогнем. Вогнем знищено дах по всій площі, пошкоджено стіни та господарче майно. На гасіння залучався караул ДПРЧ з м.Щорс. Завдяки оперативним та вмілим діям професійних вогнеборців пожежу ліквідовано з мінімальними збитками, врятовано господарчу будівлю і житловий будинок.
Слід зазначити, що в цей день суха трава палала поблизу сіл Гвоздиківка та Єліне, де завдяки зусиллям місцевого населення і працівникам пожежної команди лісництва пожежі вдалося ліквідувати.
Вкотре звертаємось до мешканців району припинити безконтрольне та бездумне спалювання залишків сухої рослинності, суворо дотримуватись правил пожежної безпеки та навчати своїх дітей безпечному поводженню з відкритим вогнем.

Комментариев нет:

Отправить комментарий