понедельник, 16 марта 2015 г.

ПОЖЕЖІ

За інформацією начальника пожежно-рятувальної частини Р.М.Силенка, 5 березня о 15 год. 51 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м. Щорс надійшло повідомлення про займання у житловому будинку в с. Єліне по вул. Щорса. Власниця - 1971 р.н. тимчасово, не працююча.

Горіла хата розміром 10х15 м, стіни дерев’яні, покрівля металева, освітлення електричне, опалення пічне. Ймовірна причина пожежі – неправильне влаштування та несправність опалювальних печей та димарів. Вогнем пошкоджено перекриття на площі 5 кв.м та стіна 5 кв.м. На гасіння залучався 1 караул ДПРЧ з м.Щорс. Завдяки вчасному виявленню та оперативним і вмілим діям вогнеборців пожежу ліквідовано на початковій стадії з мінімальними збитками. Врятовано житловий будинок та господарчу будівлю.
Того ж дня увечері на ПЗЧ ДПРЧ м. Щорс надійшло повідомлення про займання у господарчій будівлі в м.Щорс по вул. Короленка. Власник 1934 р.н., пенсіонер. Горів навіс розміром 3х5 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна, освітлення - відсутнє. Причина пожежі встановлюється. Вогнем знищено навіс, пошкоджено стіни на площі 10 кв.м, та дах на площі 55 кв.м господарчої будівлі. На гасіння залучався 1 караул ДПРЧ з м. Щорс.
Завдяки вчасному виявленню, оперативним і вмілим діям пожежних, вагомій допомозі працівників аварійної бригади Щорського УГГ та сусідів, яким, принагідно висловлюється подяка за допомогу, пожежу було ліквідовано на початковій стадії з мінімальними збитками. Врятовано 2 господарчі будівлі та будматеріали.
9 березня о 2 год. 50 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м. Щорс надійшло повідомлення про те, що горить житловий будинок у с. Смяч по вул.Новій. Власниця - 1970 р.н., тимчасово непрацююча. Зайнялася хата розміром 15х15м, стіни цегляні, покрівля шиферна, опалення водяне, освітлення електричне. Місце виникнення пожежі – перекриття стелі. Ймовірна причина – коротке замикання електропроводки. Вогнем знищена покрівля, пошкоджене перекриття по всій площі. На гасіння залучався 1 караул ДПРЧ з м. Щорс. Завдяки вмілим та оперативним діям місцевих жителів під керівництвом керівника громади Тетяни Лисенко і професійних вогенборців пожежу ліквідовано з мінімальними збитками.
10 березня о 13 год. 34 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м. Щорс надійшло повідомлення про займання у господарчій будівлі в с Тур’я по вул.Івана Усіка. Власниця - 1939 р.н., пенсіонерка. Об’єктом пожежі була господарча будівля розміром 7х7 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна. Ймовірна причина лиха – необережне поводження з вогнем невстановленої особи (спалювання сухої рослинності). Полум`я знищило покрівлю, пошкодило стіни по всій площі та господарче майно. На гасіння пожежі залучався 1 караул ДПРЧ з м. Щорс.
Того ж дня о 13 год. 52 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м. Щорс надійшло повідомлення про займання господарчої будівлі та житлового будинку в с.В.Щимель по вул.Александрова. Власниця - пенсіонерка. Горіли господарча будівля розміром 3 х 8 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна, і житловий будинок 8х10 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна, опалення пічне, освітлення електричне. Ймовірна причина виникнення лиха – необережне поводження з вогнем пенсіонерки, 1927 р.н (спалювання сухої рослинності). Вогнем знищено господарчу будівлю, покрівлю будинку, стіни на площі 30 м кв. та господарче майно. На гасіння пожежі залучалися 2 караули ДПРЧ з м. Щорс.
Гасіння пожежі ускладнювалось наявністю сильного вітру та відсутністю поруч додаткових сил і засобів для гасіння пожежі. Завдяки вмілим діям вогнеборців та місцевого населення пожежу ліквідовано. Закиди щодо невчасного прибуття чергового караулу на пожежу безпідставні і не відповідають дійсності. Черговий караул виїхав на пожежу в с.Тур’я о 1335. В частину було викликано резервний караул, який перебував за постійним місцем проживання (час збору 30 хв.). Резервний караул прибув на місце пожежі близько 1358.

Комментариев нет:

Отправить комментарий