понедельник, 2 марта 2015 г.

Радіти творчим успіхам дітей

У кабінеті директора чомусь саме вони привернули до себе погляд. Стояли біля дзеркала, поруч з їжачком. На запитання: «А звідки таке диво?» - керівник навчального закладу Н.Б.Шевченко з лагідною усмішкою відповіла: «Це наші діти зробили…»

Мова у даному випадку – про ляльок-мотанок, які є ніби образами, посталими з народної споконвічної традиції. При Кучинівській школі діють два гуртки – від районного центру дитячої та юнацької творчості й від станції юних техніків. Роботу з дітьми у позанавчальний час ведуть Г.М.Опецько та О.В.Омеляненко. Фітодизайн, декоративна обробка дерева та багато чого іншого – ось чим оволодівають їхні вихованці, даючи волю своїй уяві й мистецькому натхненню. А ось із учнями початкових класів займаються вчителі І.М.Чулінда, О.О.Лагута, Н.Г.Герасименко, Л.М.Щербина: вчать малюків робити перші кроки у творчому пошуку. (Зроблені ними картини з пластиліну не можуть не викликати приємних емоцій).
За словами Н.Б.Шевченко, педагогів можна назвати справжніми ентузіастами. Бо мало просто зацікавити дітей і розвинути їхні здібності. За нинішніх реалій ще треба і належним чином організувати процес – передовсім подбати про забезпечення необхідними матеріалами. Зазвичай саме школярі приносять з собою все необхідне для виконання задуманого. І спасибі батькам, які з розумінням ставляться до цього.
Загалом питання проведення позашкільних занять є дуже актуальним для освіти. Для підростаючого покоління така форма дозвілля – найоптимальніша, адже стимулює творче мислення і робить їхнє повсякдення цікавішим, змістовнішим.
Принагідно треба зауважити, що гуртківці дуже часто демонструють успішність і в інших сферах. Скажімо, десятикласниця Дарина Петрик не лише добре реалізувала себе у творчості, а й виявила громадську активність: разом з депутатом райради Л.О.Даниловою організувала в селі благодійний концерт, кошти від якого були передані нашим солдатам. Також має на своєму рахунку чудові результати, здобуті на предметних олімпіадах. (На районному етапі – І місце з математики, треті місця – з англійської мови та географії, а ще – ІІІ місце конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика). До речі, у школі ще є учні, котрі зарекомендували себе з хорошого боку на районних олімпіадах: Андрій Кривенко (8 клас) посів І місце з географії, Наталія Богдан (7 клас) – І місце з математики, Роман Клименко – два третіх місця з фізики та біології. Також третій результат має у мовно-літературному конкурсі ім.Т.Г.Шевченка восьмикласниця Аня Чулінда. Троє школярів-кучинівців взяли участь в обласному етапі олімпіад.
Словом, педколектив навчального закладу в Кучинівці робить усе можливе для якнайповнішого розвитку талантів учнів і щиро радіє, коли діти досягають успіхів.
Олег МІРОШНИЧЕНКО, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий