понедельник, 2 ноября 2015 г.

Не без ускладнень проходили вибори до місцевих рад у школі №1

Двері виборчої дільниці № 740894 відкрилися рівно о восьмій ранку. Святково одягнуті члени виборчої комісії привітали городян, які спішили здійснити своє волевиявлення.



І чи не з перших хвилин почалися непорозуміння: у бюлетенях по виборах депутатів до міської ради люди не знаходили знайомих прізвищ тих кандидатів, котрі агітували за себе по тих чи інших округах. Негодувала, приміром кандидат у депутати міськради Т.Л. Станішевська, згодом – Н.М. Чибис, інші. Уже потім виявилося, що міська виборча комісія перекроїла межі виборчих округів. Тож із самого ранку відчувалася якась нервозність. Втім, на настрої городян це не позначилося.
Опівдні голова комісії В.І. Корнієць зафіксувала, що із 2276 виборців дільницю відвідало 343. На другу годину дня додалося ще майже 200 чоловік, а на 19-ту було 817.  Загалом активність виборців була не дуже високою – остаточні підрахунки показали, що на дільницю до школи №1 прийшло майже 37 відсотків виборців. Член виборчої комісії Л.В. Савоста терпляче дає відповіді на різноманітні запитання виборців. Декого, приміром, цікавило, чому йому дали чотири бюлетені. Були й інші несподівані запитання. Усі члени комісії досвідчені, доброзичливі. Вони діяли виключно у рамках чинного законодавства.
Дехто з виборців хотів би бачити в шкільному холі плакати з портретами й біографіями кандидатів на міського голову. Раніше щось подібне практикувалося – певно, для тих, хто визначався із вибором у останні хвилини. Між членами комісії були чітко розподілені обов’язки: троє виїжджали до немічних виборців додому, один чергував біля кабінок та урн, восьмеро обслуговували виборців (черга то шикувалася, то спадав наплив), а голова комісії координувала дії усіх ланок. Численні спостерігачі слідкували, аби вибори проходили без порушень.
У підсумку можна сказати, що вибори відбулися, усі їх учасники справилися зі своїми обов’язками. Виборці віддали голоси за тих, кому довіряють своє майбутнє на найближчі роки.
Валентина ВОЛОКУШИНА, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий