пятница, 27 ноября 2015 г.

Обрано верхівку самоврядної гілки району

На першій організаційній сесії VII скликання районні депутати зробили свій вибір: очільником самоврядної гілки району став нинішній голова райдержадміністрації Павло Мірошниченко, а його заступником – голова райради Іван Орда. У цей день справжнім „іменинником” дійства почувався досвідчений і любимий народом Віталій Запорожець. Проводжати його на заслужений відпочинок було трішечки сумно. Зате Віталій Миколайович тримався красиво, приймаючи гарячі оплески, слова подяки і осінні хризантеми.







24 листопада 26 новообраних депутатів Щорської районної ради повним складом зібралися на першу сесію сьомого скликання. Власне, така стовідсоткова явка й очікувалася, адже на сесії  мали не лише розподіляти усі „портфелі”, а й ближче познайомитися, зрозуміти настрої і тенденції.

Сьогодні наша райрада представлена 26 депутатами. Із минулого скликання працюватимуть одинадцять. Решта – п’ятнадцять – нові обличчя. Їхнє політичне забарвлення таке: „Солідарність” – 9, „Наш край” – 5, Аграрна партія – 3, „Укроп” – 3, „Батьківщина” – 3, Радикальна партія – 2, Опозиційний  блок – 1. Найстаршому обранцю – 63 роки, наймолодшому – 27. Серед 26 депутатів лише 5 жінок, чоловіків – 21. 

Після мелодії гімну України,  звіту голови виборчої комісії Наталії Налімової та обрання тимчасової президії депутати приступили до роботи. Порядок денний включав дванадцять питань, що стосувалися організації подальшої  роботи ради. Але перш, ніж їх розглядати, присутні вислухали  депутата обласної ради Григорія Божка. У короткій, але виваженій промові, Григорій Никифорович торкнувся  теми обрання головою обласної ради нашого земляка Ігоря Станіславовича Вдовенка, стисло змалював очікувані кадрові розстановки і побажав  місцевим народним обранцям плідної роботи, підтримки курсу Президента України Петра Порошенка. 
Єдиним кандидатом, якого запропонувала фракція „Солідарність”  на посаду голови Щорської районної ради, був нині діючий  голова райдержадміністрації Павло Мірошниченко. За його кандидатуру віддали голоси 20 депутатів. Заступником (кандидатуру вніс щойно обраний голова ради П.Л. Мірошниченко) обрали Івана Орду, який  до цього обіймав посаду голови райради. За його кандидатуру позитивні відмітки  у бюлетенях зробив 21 депутат. Обидва чиновники подякували колегам за вияв довіри й підтримки і склали присягу.
У своєму виступі Павло Мірошниченко підкреслив, що  поставив за мету об’єднати усіх депутатів заради  злагодженої і ефективної роботи, що докладе максимум зусиль задля збереження такої адміністративної одинці, як Щорський район, що намагатиметься тісно працювати з усіма обласними депутатами, сільськими і міським головами.
До речі, присутній на цій сесії  голова міста Олександр Медведьов також засвідчив своє бажання іти з новим складом ради  однією ходою в одному напрямку.
Кілька питань порядку денного стосувалися окладів голови та заступника голови районної ради, присвоєння рангів і надбавок. З цих питань у депутатів взагалі не виникло ніяких заперечень. Спокійно пройшло і питання утворення постійних депутатських комісій. Їх буде чотири: з питань бюджету та соціально-економічного розвитку; з питань законності, регламенту та депутатської діяльності, агропромислового комплексу, земельних відносин та природних ресурсів; з питань гуманітарної сфери, соціального захисту населення, сім’ї та молоді;   з питань управління  та розпорядження об’єктами комунальної власності. 
І дуже ліричним виявився фінал цієї сесії, коли за труд у раді дякували авторитетному, поважному В.М. Запорожцю. У цей момент були і оплески, і квіти, і обійми. У свою чергу Віталій Миколайович побажав депутатам нинішньої каденції вміти слухати і чути одне одного, знаходити компроміси і любити своїх виборців.
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий