вторник, 24 ноября 2015 г.

У далеке село по бездоріжжю... з концертом

Напередодні Дня працівників сільського господарства у стінах Іванівського сільського клубу панував надзвичайно піднесений настрій: сюди завітали справжні артисти – учасники відомого не лише в районі, а й далеко за його межами колективу „Спадщина” (керівник Ніна Квятковська). Допомогти здійснити цю поїздку згодилися благочинний церков району отець Павло (надав мікроавтобус), депутати обласної й районної ради Григорій Божок й Олена Компанець.
Атмосфера підготовленого концерту перетворилася на свято відкритого серця, свято душі і української пісні. З особливим натхненням поринали у запальні  народні співанки, підтанцьовували,  грали на шумових інструментах, читали гуморески й ліричні  твори досконалі у всьому  щорські митці. Вони просто зачаровували тамтешніх глядачів мистецтвом своїх виступів, а ті гаряче плескали в долоні і просили співати ще і ще. А коли настав час прощатися, почалися обійми, зичення щастя  й здоров’я, сили й снаги. І дарма, що в цей час лив холодний осінній дощ і обрій при землі ставав сірим, і небо – захмарено-темним  - іванівці все одно радо сприймали красиву „Спадщину” з її різножанровою колоритною і патріотичною програмою.
Ну, як тут не погодитися із словами учасника хору, самобутньої поетеси і композитора Раїси Федченко, яка наголосила: «Без пісні, без слова, без рідної хати не будем щасливі, не будем крилаті!»
Олена
КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий