понедельник, 23 ноября 2015 г.

Гроші – для потреб села

У рамках децентралізації та розширення повноважень місцевих громад цьогоріч сільські бюджети отримали додаткові фінансові надходження. Яким чином вони розпоряджаються цими коштами? Про деякі конкретні приклади „Променю” розповіла Петрівський сільський голова М.Ф. Деркач.


- Цьогоріч сільрада вирішила, що треба обов’язково розв’язати  проблему технічного забезпечення нашої пожежної охорони. У Петрівці на балансі є пожмашина, але її стан був далекий від існуючих вимог.  Тому виділено гроші для закупівлі чотирьох  коліс, акумулятора, чотирьох рукавів подачі води тощо. Відтепер значно підвищилася здатність громади реагувати на надзвичайні події.
Також уже давно було на часі зробити промивання системи опалення в місцевій школі. З сільського бюджету спрямували 75 тисяч гривень на рахунок київської фірми, яка  направила до нашого села групу  робітників  зі спеціальним обладнання. У вересні, перед початком опалювального  сезону, вони зробили все необхідне. Також провели часткову  заміну труб та кранів, які вже „відпрацювали” встановлений  термін. Слід сподіватися, тепер узимку шкільна система опалення функціонуватиме краще.

Комментариев нет:

Отправить комментарий