пятница, 6 ноября 2015 г.

„Хочу поборотися за свою країну!” Такою є мрія Дмитра Шевченка – бронзового призера Чемпіонату України з вільної боротьби.

+Сьогодні йому виповнюється 14 років. І вже шостий рік він займається вільною боротьбою. Пригадує, що раніше  цікавився настільним тенісом, брейк-дансом, але якось мати порадила йому сходити до спортклубу „Витязь”. Прийшов, подивився  - сподобалося. Почав тренуватися. І вже через півроку вирушив на обласні змагання.


Там, здолавши опір двох суперників  у своїй ваговій категорії, став володарем І місця. Пізніше неодноразово виборював призові місця на інших турнірах різного рівня. І ось цьогоріч набраного досвіду й майстерності йому вистачило, щоб представити наш край  на Чемпіонаті України серед юнаків 2000-2001 рр.н.
...Місто Бровари під Києвом,  більше чотирьохсот спортсменів, які прагнуть перемоги. У ваговій категорії до 32 кілограмів Дмитру Шевченку спочатку випало позмагатися з суперником із Житомирщини. Його він переміг за лічені хвилини – судді зупинили двобій через явну перевагу нашого юного земляка. Другий конкурент, із Запоріжжя, теж не зміг протистояти напору Дмитра,  який протягом хвилини поклав його на обидві  лопатки. Вже у півфіналі представник  спортклубу „Витязь” зустрівся з харків’янином. По ходу двобою виникла суперечлива ситуація: в одній з комбінацій, коли перевага була на боці Дмитра, суперник закричав від болю. Судді чомусь зупинили боротьбу, хоча борці можуть кричати лише в одному випадку – коли здаються. Таким чином харків’янин ніби отримав передих і врешті-решт потім зумів перемогти нашого хлопця за кількістю очок – 11 : 8. У боротьбі за ІІІ місце Дмитро Шевченко протистояв однолітку з Хмельницької області. У першому періоді він програв з рахунком 2 : 6. Але у другому зміг мобілізувати всі свої сили, виявив твердість характеру й у підсумку здобув остаточну перемогу. Емоції при цьому пережив такі сильні, що навіть не запам’ятав подробиць свого успіху. Отже, тепер Дмитро – бронзовий призер Чемпіонату України. А про свою мрію на майбутнє сказав просто: тепер хочу поборотися на міжнародних змаганнях, захищаючи честь України.
Коментуючи результат свого вихованця, тренер А.З. Косевич сказав, що на найближчу весну є перспектива взяти участь у хорошому міжнародному турнірі  у Гомелі, тож Дмитро має шанси  зробити ще один крок для реалізації своєї мрії. Загалом же у цього хлопця якості сильного бійця, тож основні перемоги у нього ще  попереду. Головне – наполегливо тренуватися й упевнено йти до поставленої мети. До речі, спортклуб „Витязь”, який діє в районному Будинку культури, продовжує набір хлопчиків та дівчаток віком 6-7 років. Можливо, саме з цих дітей згодом виростуть нові чемпіони...
Олег МІРОШНИЧЕНКО, фото автора
На знімку:  Дмитро Шевченко разом зі своїм тренером А.З.Косевичем.

Комментариев нет:

Отправить комментарий