пятница, 6 ноября 2015 г.

Підслухана розмова

У черзі спілкувалися дві жінки, одна з яких явно приїжджа.
- Занепадає ваше місто, - ділиться враженнями гостя Щорса. – Раніше значно чистіше було на вулицях, клумби  скрізь квітли. Видно, що немає справжнього  господаря.

- Вибрали молодого мера, - вступає  в розмову щорсівчанка, - а він усе дивився, аби собі щось урвати. От і потрапив „під статтю”.
- От де видно руку справжнього організатора й умілого менеджера, - продовжує приїжджа жінка, - так це у Свято-Миколаївському Всецариці храмі. Швидко побудували  культову споруду, оздобили відповідним  начинням, упорядковують подвір’я. Отець Павло – умілий господарник і справжній духовний наставник  своєї пастви. Ось у кого вчитися  треба!
Принагідно пригадалося, що віднедавна Свято-Миколаївський храм іще надає ритуальні послуги з погребіння небіжчиків: перевозить, надає автомобіль з  катафалком, труни, хрести, покривала. Також за бажанням родичів тут влаштовують духовні трапези православних християн у дні поховання і поминання за Статутом православної церкви (без горілки). Тож родичі в тяжкі години втрати близької людини можуть розраховувати, що в церкві знайдуть розраду,  втіху й цілком реальну допомогу в організації та забезпеченні достойного погребіння небіжчика.
Валентина ВОЛОКУШИНА 

Комментариев нет:

Отправить комментарий