понедельник, 23 ноября 2015 г.

Медичне обстеження наречених наразі актуальне

Епідемія туберкульозу, різке зростання венеричних захворювань та кількості ВІЛ-інфікованих осіб робить медичне обстеження  наречених особливо актуальним.

Відповідно до статті 30 Сімейного кодексу України  наречені зобов’язані повідомити один одного про стан свого здоров’я. Приховування відомостей про стан здоров’я одним з наречених, наслідком чого може стати або стало порушення фізичного або психічного здоров’я іншого нареченого чи їхніх нащадків, може бути підставою для визнання шлюбу недійсним. Нареченим (за їх бажанням) під час приймання заяви про реєстрацію шлюбу, видається направлення на добровільне медичне обстеження.
Добровільне медичне обстеження наречених передбачає консультації лікарів (терапевта, акушера-гінеколога, уролога, генетика, центрів планування сім’ї, за показаннями  консультації лікарів інших спеціальностей) та клініко-лабораторне обстеження.
Результати медичного обстеження є таємницею і повідомляються лише нареченим.  Надавати довідки про стан здоров’я наречених до відділу реєстрації актів цивільного стану не треба.
Юлія РЕУТА,
начальник відділу  державної реєстрації актів цивільного стану Щорського райуправління юстиції

Комментариев нет:

Отправить комментарий