понедельник, 23 ноября 2015 г.

Прокуратура району інформує

Конституція України встановлює, що усі громадяни мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов’язані розглядати звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

При розгляді звернень працівники прокуратури керуються Конституцією України, законами України «Про прокуратуру», «Про звернення громадян», правовими актами, виданими Генеральним прокурором України.
Поряд з цим, набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» від 02.07.2015, відповідно до якого розширено шляхи надходження звернень до відповідних органів, уповноважених їх розглядати, а саме за допомогою засобів телефонного та електронного зв’язку.
Запроваджено можливість подання громадянами усних звернень за допомогою засобів телефонного зв’язку через визначені телефони «гарячої лінії», надіслання звернень з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронні звернення).
Водночас інформую, що відносини, які виникають у процесі одержання, відправлення електронних документів, врегульовано Законом України «Про електронні документи та електронний документообіг».
З огляду на викладене, телефон «гарячої лінії» прокуратури Щорського району - (0254) 2-17-56, електронна адреса - schors.prok@chrg.gp.gov.ua.

Прокурор району Д.ВАСИЛЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий