понедельник, 9 ноября 2015 г.

Навчальні збори військовозобов’язаних пройшли успішно

Відповідно до мобілізаційного розпорядження Генерального штабу Збройних Сил України з 1 по 10 жовтня 2015 року Щорський районний військовий комісаріат на базі військової частини смт Гончарівське Чернігівської області проводив навчальні збори військовозобов`язаних, призначених до загону оборони Щорського РВК.








Для організації проведення навчальних зборів з керівництва районного військового комісаріату була призначена адміністрація, очолював яку начальник зборів, підполковник Батюк Ігор Володимирович. Йому допомагали заступники: майори Павло Гребенчук, Андрій Ісаченко, молодший лейтенант Руслан Анопрієнко, старший солдат Олексій Омельченко. Програма цих зборів відзначалася насиченістю і різноплановістю. Приміром, 1 жовтня проводилося оповіщення військовозобов’язаних щодо прибуття для проходження на навчальні збори, з 2 по 3 жовтня був збір військовозобов’язаних, призов їх на навчальні збори, сформовано підрозділи. А з 4 по 9 жовтня пройшли заняття з одиночної підготовки та злагодження взводів загону оборони. Також були й інструктажі з військовозобов’язаними, проведено розподіл особового складу та техніки по підрозділах, заведення обліку тощо. Слід зазначити, харчування особового складу, призваного на збори, здійснювало відділення забезпечення Чернігівського ОВК на базі військової частини.
У ході проведення навчальних зборів військовозобов’язані, які не давали раніше військової присяги, склали її на вірність українському народові. У процесі навчання наші хлопці пройшли курс тактичної підготовки з виконанням практичних навичок ведення бойових дій (керували представники спеціального підрозділу міста Чернігів), вправ з метання імітаційної гранати, бойові стрільби з автомата, кулемета та гранатомета.
За результатами опитування, після навчальних зборів особовий склад загону залишився задоволений організацією та проведенням зборів, бо навчання проходило не в кабінетах, не за партами, і навчальне приладдя було не паперове або дерев`яне. На військовому полігоні використовувалася справжня бойова зброя, тим паче, що стріляти з вогнепальної спробували всі по декілька разів. До речі, не по три патрони, а набагато більше.
Загальна оцінка проведення навчальних зборів загону оборони, яку виставило керівництво обласного військкомату, була «добре».

Комментариев нет:

Отправить комментарий