вторник, 17 ноября 2015 г.

Повірити в себе

До Дня працівників сільського господарства директора ТОВ „Щорсагроімпульс” М.М.Скоробогатька нагороджено Почесною грамотою Міністерства аграрної політики та продовольства України.




Тяга до праці на землі в мене зародилась у далекі 70-і роки, коли після служби в армії був механіком у рідному селі на Коропщині. Потім довгий час працював заступником керуючого Щорською райсільгосптехнікою.
У 2004 році очільник управління агропромислового розвитку М.А. Зуйок запропонував активно включитися в сільськогосподарське виробництво. Він не тільки запропонував, але й зміг переконати низківських селян зробити правильний крок у залученні до обробки запустілих та забур’янених земель. Багато з них поблизу лісу позаростали чагарниками та деревами. Ось так, поступово, ми вийшли майже на стовідсотковий рівень обробки сільськогосподарських угідь на території Низківської сільської ради. Не всі поля дають віддачу, частина з них збиткова, але ми впевнені, що завдяки новітнім технологіям та застосуванню прогресивних сівозмін зможемо вийти на їх прибутковість.
Головним чинником в аграрному виробництві були, є і будуть люди. Сьогодні на нашому підприємстві гарно працюють молоді спеціалісти – агроном Євген Шарай та механік Олександр Масленок. У роботі їм допомагають перспективні молоді механізатори Дмитро Мязін, Вадим Захарченко, Василь Кравченко, водії Юрій Масленок, Олександр Ковальковський, Юрій Савченко, а задають тон досвідчені механізатори Леонід Єрмак, Володимир Шевченко, Василь Ковальковський.
Виростити врожай – півсправи, а своєчасно зібрати, довести до кондиції та вигідно продати – це не завжди вдавалось. Доводилось звертатися до посередників, які різними шляхами диктували свої умови. Через відсутність приміщень для зберігання зерна часом віддавали вирощену продукцію за копійки. Довго ми вагались, але життя примусило піти шляхом кооперації.
Зараз наше підприємство ТОВ „Щорсагроімпульс” плідно співробітничає з сусіднім підприємством ПСП „Сновський”, де директором працює мій син Сергій. Разом формуємо бюджет та будуємо плани на майбутнє. Слід висловити вдячність нашим інвесторам, які вклали значні кошти в будівництво елеватора та вселили в нас надію на рентабельність сільськогосподарського виробництва. Зараз елеватор цілодобово працює і забезпечує якісне сушіння, зберігання та своєчасне відвантаження вирощеного врожаю.
Головне в житті – вірити в себе, у те, що реалізуєш усе задумане. Користуючись нагодою, поздоровляю всіх працівників агропромислового комплексу нашого району зі святом.
М.СКОРОБОГАТЬКО,
директор ТОВ „Щорсагроімпульс”

Комментариев нет:

Отправить комментарий