пятница, 18 ноября 2016 г.

Коли опускаються руки

Цього тижня заступник міського голови Сергій Силенок і керівник житлово-експлуатаційної дільниці Ганна Кошова попрохали привернути увагу громадськості до проблеми хуліганства. У даному випадку – коли через дії різних негідників потерпає система освітлення вулиць.


Ганна Кошова розповіла, як у 2016-му році тривало відновлення мереж вуличного освітлення у Сновську. На це довелося витратити чималі кошти з міського бюджету. Серед іншого, було встановлено сім економних ліхтарів на вулицях Лермонтова, Пушкіна і провулку Жовтневому. Перед цим проклали нову лінію. І ось нещодавно хтось все це знищив. На початку вулиці Лермонтова було розстріляно з пневматичної зброї скло, а потім хуліган видерся на електроопору й понівечив ліхтар. Як наслідок – перепад напруги, а решта ліхтарів перегоріла. Тепер увечері там панує темрява. Принагідно треба згадати і про розстріл лампочок на опорах по вулицях Жореса і Горького, по вулиці Осипенко ліхтар взагалі вкрали (ще у вересні). На шляхопроводі лампочки теж розстріляні. Сергій Силенок вважає, що всі ці події – аж ніяк не випадковість, це хтось свідомо шкодить місту. Тому мерія направила відповідну заяву до відділення поліції з надією, що правоохоронці встановлять особу справжнього хулігана і його можна буде належним чином покарати.
Ганна Кошова підтвердила, що загалом збитки від руйнування мережі вуличного освітлення склали близько десяти тисяч гривень. (Бо лише одна лампочка може коштувати від 180 до 250 гривень). І як тепер реагувати на звернення мешканців міста про необхідність встановлення нових ліхтарів? Бо, на жаль, ще ніхто з людей так і не виявив бажання бути свідком хуліганства або стати на захист громадського майна від злочинних посягань. Хтось стріляє по ліхтарях – а людям байдуже. Але ж освітлення монтують саме для зручності населення... Ось хочуть деякі громадяни, щоб було освітлення від гімназії до магазину №9. Однак там уже тричі доводилося замінювати лампочки після „розстрілів”. І ніхто нічого не бачив, ніхто нічого не чув. Прикро. За словами Ганни Кошової, після таких подій руки просто опускаються й бажання працювати зникає. Зрештою, страждає ж спільне майно нашої громади! І щоб подібне не повторювалося – кожен мешканець Сновська має долучитися до підтримання порядку. Бачите злочин – не стійте осторонь. Немає хоробрості – хоча б повідомте поліції, мерії, ЖЕД. А потім дайте письмові свідчення. Лише так вдасться навести лад у місті.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий