пятница, 4 ноября 2016 г.

Дмитрівська субота

Сьогодні, 5 листопада, Дмитрівська поминальна субота. Ми проситимемо Господа Бога покращити загробну участь наших рідних, воїнів, які відійшли у вічний світ. Віра і знання про реальність життя вічного за гробом притаманні всім народам і всім цивілізаціям.


Пропонуємо вам уривок зізнання Валентини Романової, котра відвідала пекло під час клінічної смерті. Ось про що в ньому йдеться: „Відкрилася скельна завіса і мене обпекло вогняним жаром. У кам’яному величезному котловані варилася жива людська юшка. У сірій ямі кипіла й здіймалася страшна вулканічна лава, що нагадувала розпашілий метал у доменній печі. А звідти виглядали людські голови, хапаючи ковток повітря і встигаючи викрикнути прокляття на свою адресу – за смертні гріхопадіння. Янгол сказав: „Тут вбивці, насильники, ворожки, відьми, ті, хто заздрили, робили підлість, зраджували і не розуміли у житті ціни своєї вічності, не задумувалися над відповідальністю і ціною за свої вчинки. Раптом з’явилася жінка з обпеченим обличчям мучениці...”
Ми знаємо, що полегшується участь душ наших померлих через церковні молитви за них і особливо через проскомідію (у вівтар подається проскора і записка з іменем небіжчика). Також допомагає їм милостиня, тобто коли ми допомагаємо бідним і хворим, засудженим і коли самі молимося за них. Видиме наше тіло – це лише одяг душі. А душа вічна й тонкоматеріальна, у природі своїй подібна янголам. Живіть з Богом. І всі свої вчинки звіряйте лише з Ним!
Отець Павло, настоятель Свято-Миколаївського храму, благочинний церков району

Комментариев нет:

Отправить комментарий