вторник, 29 ноября 2016 г.

Про школу і дрова

До редакції „Променя” у понеділок прийшов депутат облради Олег Хасенко і запропонував привернути увагу громадськості до ситуації, яка виникла в міській школі №1. Якщо точніше – до того, що батькам учнів пропонують „за рознарядкою” взяти участь у заготівлі дров. Звідки взялися подібні ініціативи – він і вирішив розібратися, оскільки до нього, як депутата, надійшло кілька звернень громадян.


Минулого тижня у міській школі №1 відбулися загальні батьківські збори. Саме там і обговорювалося питання „трудоучасті” під час забезпечення навчального закладу паливом. Серед іншого частину присутніх зацікавило: а що, освітня субвенція з держбюджету вже не надходить до нашого району? Адже раніше все робилося коштом освітянської галузі й про жодну „трудоучасть” мова не йшла. Бо дійсно, за логікою, тоді треба йти далі: є навчальні заклади, які опалюються газом, то що, батькам школярів треба запропонувати виїхати на видобувну свердловину і „накачати” трохи „блакитного палива”?
Голова батьківського комітету Леонід Іванов запропонував поглянути на ситуацію зі ще одного боку. Люди їдуть у ліс по дрова, а, не дай Боже, колода впаде комусь на ногу? Хто відповідальний за організацію праці й техніку безпеки? Тобто питання не стільки в грошах, скільки в можливому травматизмі. Зрештою, головне ж – турбота про людей. І є варіант – залучити до заготівлі дров безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості.
Щоб з’ясувати всі обставини, депутат облради Олег Хасенко звернувся до заступника голова райдержадміністрації Володимира Карпенка. Той, вивчивши всі аспекти справи, запевнив: освітянська субвенція надходить, тож з батьків учнів ніхто не вимагатиме грошей чи „трудоучасті”. Ці слова мають заспокоїти людей, адже містом уже почали ходити розмови, ніби в міській школі №2 хтось запропонував, щоб „кожен клас купив по машині дров” для котельні. Тобто і таку ідею теж можна вважати вигадкою. Наостанок депутат облради Олег Хасенко запевнив, що надалі проблемам освітянської галузі громадськість приділятиме значно більше уваги.

Комментариев нет:

Отправить комментарий