вторник, 29 ноября 2016 г.

Музей згадував героїв

Річницю Дня Гідності та Свободи було відзначено 21 листопада у нашому місті. Даний захід зібрав у приміщенні історичного музею м.Сновськ представників різних верств населення.




Серед присутніх – керівництво військового комісаріату, учасники АТО, представники структурних підрозділів райдержадміністрації та райради, учнівська молодь, жителі міста.
Для перегляду гостям було представлено кілька короткометражних фільмів про випробування, які пережила Україна: Революцію Гідності, Небесну Сотню, інші героїчні події на Майдані. Вступне слово виголосила директор історичного музею Валентина Москаленко. Короткий екскурс подій, які відбувалися з 21 листопада 2013 р. по 23 лютого 2014 р., провела науковий співробітник музею Раїса Сотнікова, згадавши і про те, що центральна площа у м.Сновськ названа іменем Героїв Небесної Сотні.
У рамках заходу учасники прослухали концертну програму вихованців дитячої музичної школи ім. Н.Рахліна.
Наприкінці заступник голови РДА Володимир Карпенко подякував організаторам дійства за змістовний захід. Він зазначив, що заради мирного неба на нашій землі забувати про героїчні події трирічної давності ніхто не має права.
Герої не вмирають, як невмирущою залишається пам’ять про них. Таких, як наш земляк - займищанин Юрій Костюченко, таких, як сотні загиблих синів і дочок України.
Наталія ЛІСОВА

Комментариев нет:

Отправить комментарий