вторник, 29 ноября 2016 г.

Від зорі до зорі – у праці

Ще тільки день розпочався, а доярка вже… гне спину, бо треба і на роботі, і вдома встигнути. І це день за днем, без вихідних.


На передньому плані цього фото відомі іванівські доярочки Галина й Надія М`ятенко та беззмінний пастух тодішнього КСП «Полісся» Федір М`ятенко.
Нині всі троє на заслуженому відпочинку, але ще не так давно щоранку поспішали на ферму, радували високими надоями і своєю працею. Гордилися і продовжують гордитися ними земляки, бо на таких, як вони, і тримається наша земля.
Фото Олени КОМПАНЕЦЬ


І ніхто не питає, чи можеш ти сьогодні подоїти чи ні. Тому ціну молока тільки вона — ця жінка – і може сказати. Але не всі працівники сільського господарства навчилися цінувати свою нелегку працю. На даний час багато корів «взапуску» і підвищення цін на молокопродукти в зимовий період – явище звичне. Оскільки у нас, у країні, ринкові відносини, якщо зростає попит на певний продукт, а пропозиція зменшується, тому і ціни на той чи інший товар повинні зростати. І ніхто «шкуру не дере», треба віддати належне, що саме в сільській місцевості на сьогоднішній день це є чи не єдиним засобом виживання (в умовах тотального безробіття). Мабуть, і корові, і доярці-хазяйці треба поставити постамент.
Наталія ЛІСОВА

Комментариев нет:

Отправить комментарий