пятница, 4 ноября 2016 г.

«Спасибі за відданість справі та оптимізм», – сказала Наталія Добненко, начальник відділу культури і туризму РДА

Професійне свято – це привід підбити певні підсумки стосовно зробленого, окреслити плани на майбутнє. 2016 рік для культури району був насичений багатьма знаковими подіями, серед них: творчий звіт аматорів району «Я живу в Україні!», відмічений, в числі небагатьох в області, як такий, що пройшов на високому творчому рівні; підтвердження 8 колективами району звань «зразковий» та «народний»; відновлення, після дворічної перерви, фестивалю-конкурсу імені Василя Полевика; виступи дитячого зразкового танцювального колективу «Ягідки» у Франції, яскраві перемоги на Міжнародних конкурсах у м.Київ, м.Чернігів, м.Гомель (Білорусь); успішні виступи на обласних сценах дитячого зразкового вокального колективу «Світлячок» та народного вокального ансамблю української пісні «Калина».


Культурне обличчя району формує творча діяльність Сновської дитячої музичної школи (директор О.В.Свистунова). Професійність викладацького колективу школи щорічно підтверджується перемогами та призовими місцями учнів в обласних олімпіадах музикантів-інструменталістів, у різноманітних конкурсах всекраїнського рівня. Свої творчі доробки вчителі та учні школи неодноразово та успішно демонстрували на районній сцені. Сьогодні майже 200 дітей має змогу здобувати музичну освіту та естетичне виховання в ДМШ.
Бібліотеки району плідно працюють над видавництвом творчих доробків місцевих авторів, вивчають і популяризують історію населених пунктів району. За останні роки Сновською ЦБС (директор Н.П. Мокросноп) підготовлено та надруковано понад два десятки назв різноманітних видань краєзнавчого характеру. Працівники Сновського історичного музею (директор В.В.Москаленко) сьогодні працюють над реекспозицією, вивченням історії міста, розширенням тематики екскурсійного обслуговування.
Здобутки стали можливими лише завдяки тому, що в культурі в переважній більшості працюють справжні фахівці, люди, віддані своїй справі, які працюють з людьми і для людей. Такі, як беззмінний керівник і засновник дитячого зразкового танцювального колективу «Ягідки», заслужений працівник культури України Світлана Горбатович – талановита, наполеглива, творча. Скромна, уважна, принципова і безмежно доброзичлива Ольга Сенченко - керівник дитячого вокального колективу «Світлячок», яка відкрила на Сновщині не одного талановитого і самобутнього соловейка. Надзвичайно обдарована, енергійна, голосиста Оксана Бондаревська об’єднала в неповторний колектив завзятих і непосидючих жіночок, які своїми виступами радують як наших земляків, так і жителів Чернігівщини. Найдосвідченіший працівник культури району Ніна Володимирівна Квятковська успішно продовжила почате Василем Полевиком, очоливши народний аматорський хор «Спадщина». Молода, креативна Наталія Вітушко постійно дивує глядачів новими знахідками в реалізації творчого потенціалу учасників народного камерного хору «Ренесанс». Не зупиняються на досягнутому і впевнено йдуть вперед разом зі своїми вихованцями викладачі ДМШ Леонід Рибальченко, Світлана Кузьменко, Лілія Омеляненко, Тамара Гребенюк та інші. Злагоджено працює колектив Сновської ЦБС, як у місті, так і селі, схвальні відгуки від користувачів за виявлену в роботі увагу і толерантність отримують бібліотекарі Світлана Вітинник, Тетяна Козимір, Ніна Ісаченко, Людмила Ковалевська, Наталія Коваленко та інші. Добрим словом не можна не згадати і роботу сільських закладів культури. На сьогодні базовими клубними закладами є Петрівський (директор Ігор Сергеєв), Сновський (директор Валентина Ушата), Новоборовицький (директор Наталія Трач), Рогізківський (директор Тамара Тесленко), Тихоновицький СБК (директор Віра М’ягка), Кучинівський (завідуюча Наталія Лагута) та Великощимельський с/к (завідуюча Тамара Валькевич). Тут на належному рівні проходять культурно-мистецькі заходи, проводяться ремонти приміщень. Колективи та окремі виконавці беруть участь у районних та обласних заходах.
Окремо хочеться згадати про наших ветеранів. Їхній трудовий внесок у розвиток культури дуже значний. Вони чесно, самовіддано трудилися, не рахуючись із власним часом. Вони сьогодні на заслуженому відпочинку, але завжди знаходять час поцікавитися життям галузі. Це – Михайло Музиченко, Ніна Лапицька, Тамара Терещенко, Ганна Ромащенко, Ганна Губар, Лариса Павленко, Людмила Зуб і багато інших. Спасибі вам, працівники культури, що ви були, є й залишаєтесь вірними своїй справі. Спасибі за ваш оптимізм і невгамовну натуру. І зі святом!

Комментариев нет:

Отправить комментарий