пятница, 4 ноября 2016 г.

Віват, Альма-матер!

Трапилося лихо. Пожежа зруйнувала частину рідної гімназії. Але все ще можна виправити. Учителі, технічні працівники, батьки, не покладаючи рук, працюють на відбудові закладу. Небайдужі люди і влада допомагають коштами. Діти поки що влаштовані, і навчання продовжиться.


Та хіба можна закрити цей освітній заклад, про що все настійливіше ширяться чутки, який завжди був центром освіти, виховання, джерелом духовності для багатьох, багатьох поколінь...
Наша школа була збудована у 1928 році методом народного будівництва. Залізничники, елітний робітничий клас містечка, зробили все, щоб такий освітній заклад був. І він став гордістю і окрасою Сновська.
Коли ми пробивали фундамент, прокладаючи труби теплотраси (2002 р.), то були вражені монументальністю будівництва. Все було зроблено на совість, на віки, з дотриманням всіх будівельних і санітарних норм шкільної гігієни і безпеки навчального закладу. А гідрант, що знаходиться на східцях між першим і другим поверхами, прекрасно спрацював, навіть тоді, коли прийшла біда і треба було негайно тушити пожежу.
Зараз в гімназії багато зроблено, щоб створити достойну навчально-матеріальну базу. Світлі, просторі класні кімнати і кабінети, високі стелі, чистота і хороший смак у зовнішньому оформленні – все сприяло гідному навчанню і комфортному перебуванню дітей.
Гімназія є одним із опорних навчальних закладів району. До речі, 2015-2016 н.р. вона виборола 3 місце в обласному конкурсі на кращий опорний заклад.
Гімназія знаходиться в південній залінійній частині міста. Тут проживає багато дітей шкільного віку і підростають малюки. У разі закриття школи діти матимуть проблеми, як дістатися до місця навчання. Багатьом прийдеться добиратися до іншої частини міста.
Тож закликаємо шановних можновладців прислухатися до наших голосів, колишніх вчителів, випускників всіх поколінь, учнів, батьків, громадськість. Не можна лишати міста такого освітнього закладу!
Віват, Альма-матер!
Віват, моя люба!
Назавжди ти душу мою полонила!
Привітна і щира, любове моя!
Від імені колишніх вчителів, випускників, учнів та батьків О.В.МУРАХА

Комментариев нет:

Отправить комментарий