пятница, 18 ноября 2016 г.

Про наболіле в освіті і медицині з головредакторами районок говорив губернатор

Звичка голови ОДА Валерія Куліча час від часу говорити про все, цього разу стосувалася таких найбільш болючих тем, як реформування медичних та освітніх закладів.


Зміни, за словами Валерія Петровича, невідворотні, але вони повинні принести лише позитивні результати. Як аргумент, приклади, коли кількість далеко не завжди означає якість. За словами голови ОДА, малокомплектні школи лише калічать дітей (незадовільно ЗНО-2016 склали 28% учнів сільських шкіл, 8% - міських). Тож простіше та ефективніше організувати підвіз учнів до повноцінного загальноосвітнього навчального закладу.
З охороною здоров’я не все так однозначно. На жаль, формування госпітальних округів не може задовольнити побажання всіх, оскільки кожен регіон хоче округ у себе. Проте, коли лікарня має потужне хірургічне чи інше відділення, натомість слабке все інше, її збережуть. Утім, присвоять один з 3-х рівнів, згідно з яким здійснюватиметься фінансування.
Голова ОДА наголосив, що знаходить підтримку у своїх діях у нардепів від регіону. Однак, на його переконання, без бажання жителів ніякі реформи ефективних наслідків не принесуть. Саме люди мають поставити крапки і в питанні об’єднання громад, і в іншій назрілій роботі, яку виконувати доведеться.
Виграє той, хто замість вичікування зробить конкретні кроки, направлені на розбудову, - сказав В.П. Куліч.
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий