воскресенье, 13 ноября 2016 г.

Проекти городнянців

8 листопада представники Сновщини побували на Городнянщині з метою обміну досвідом. До складу делегації нашого району увійшли працівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також очільники Кучинівської, Новоборовицької, Петрівської, Рогізківської, Сновської, Софіївської, Староборовицької, Тур’янської, Зарічанської сільських рад. Метою організації зустрічі стало прагнення обміну досвідом щодо реалізації проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», ініціатором якої виступив координатор ПРООН в Чернігівській області Владислав Сила.


Під час свого візиту делегація Сновщини відвідала Бутівську ЗОШ та Тупичівський дитячий садок «Казка», де ознайомилась з результатами впровадження енергозберігаючих заходів у рамках реалізації відповідних проектів, що фінансуються за рахунок коштів ЄС, місцевих бюджетів та громади. Завдяки проектам були замінені вікна та двері освітніх закладів, утеплено саму будівлю дитячого садка. Підсумовуючи досягнення в цьому напрямку, представники Городнянщини були спільні в тому, що це згуртувало громаду і дало можливість подальшого розвитку.
Окрім того, для наших делегатів було організовано невеличку екскурсію Городнянським краєм. Вони відвідали сучасний клуб дитячої творчості в с.Тупичів, приміщення колишнього медичного закладу, де нині поєднані установи різної сфери діяльності. Побували представники Сновщини також в Городнянській райдержадміністрації, де поспілкувались з керівником апарату Ігорем Береберою, начальником відділу економіки райдержадміністрації Наталією Лебедєвою та заступником голови райради Григорієм Примаком. На завершення зустрічі делегати нашого району відвідали Михайлівську церкву в с. Великий Листвен, яка нині, спільними зусиллями громади, перебуває в стадії реконструкції.

Комментариев нет:

Отправить комментарий