вторник, 29 ноября 2016 г.

Залізничні колії – не іграшки

Станом на 27 жовтня на підприємствах залізничного транспорту України внаслідок наїзду залізничного рухомого складу, падіння з нього або інших видів впливу отримали травми різного ступеня важкості 146 сторонніх громадян, з них 98 – смертельно.
53 особи травмовано на станціях, з них 31 - смертельно, на перегонах травмовано 91 особу, з них 66 - смертельно.
Тільки за 9 місяців 2016 року на залізничних переїздах України допущено 15 випадків ДТП, в яких загинуло 3 особи, травмовано 6.
Приміром, у Вінницькій області на залізничному переїзді сталася ДТП, внаслідок чого водій та 2 пасажири смертельно травмовані. Автомобіль вибухнув, сталася пожежа. Машиніст та помічник дизель-поїзда отримали значні опіки.
Багато громадян, перебуваючи на залізничній колії, поводяться так, як їм заманеться, прагнучи скоротити шлях, зекономити хвилину-другу, переходять залізничну колію в невстановлених для цього місцях. Деякі з них відбуваються травмами, а інші платять життям.
Тому Укрзалізниця закликає громадян дотримуватися Правил безпеки на залізничному транспорті. З ними можна ознайомитися на будь-яких залізничних вокзалах та станціях, у вагонах пасажирських та приміських поїздів. В залежності від ступеня суспільної небезпеки, порушення правил передбачає адміністративне або кримінальне покарання, а їх незнання не звільняє від відповідальності.
Отже, вкотре нагадуємо людям, що переходити залізничні колії необхідно тільки у встановлених для цього місцях (пішохідні мости, переходи, тунелі, переїзди тощо); на станціях, де немає мостів і тунелів, громадяни повинні переходити залізничні колії у місцях, обладнаних спеціальними настилами, біля яких встановлені покажчики «Перехід через колії»; перед тим, як переходити колію, необхідно впевнитись у відсутності на ній поїзда; у разі, якщо колією, яку збирається переходити пішохід, наближається поїзд, необхідно зупинитися на безпечній відстані від колії, пропустити поїзд, впевнитися у відсутності рухомого складу, що пересувається сусідніми коліями, та обережно почати перехід; знаходячись на пероні або платформі, необхідно уважно стежити за звуковими сигналами, а наближаючись до залізничного переїзду, уважно стежити за світловою і звуковою сигналізацією.
Дотримуйтесь правил безпеки громадян на залізничному транспорті. Поясніть своїм дітям, що залізничні колії – не місце для розваг, що неуважність на залізниці може коштувати життя.
С.СИПЛИВИЙ, В.Борисенко, керівники залізничної станції та дистанції колії

Комментариев нет:

Отправить комментарий