пятница, 18 ноября 2016 г.

Внесено зміни

Якщо в особи, яка досягла 18-річного віку станом на 1 січня року, за який враховуються доходи для призначення субсидії, середньомісячний дохід менший від прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 31 грудня цього ж року, для розрахунку субсидії середньомісячний дохід такої особи визначається на рівні одного прожиткового мінімуму.
Таким чином, після набрання чинності зазначеної постанови (21.09.2016 року) до середньомісячного доходу осіб, які отримували у попередньому календарному році допомогу з догляду за інвалідом І групи або особою, яка досягла 80-річного віку, враховується один прожитковий мінімум.
Якщо в особи, яка досягла 18-річного віку станом на 1 січня року, за який враховуються доходи для призначення субсидії, відсутні доходи, для розрахунку субсидії середньомісячний дохід такої особи визначається на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму. В окремих випадках за рішенням районних комісій для осіб, які проживають у сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах, у розрахунок субсидії може включатися середньомісячний дохід на рівні одного прожиткового мінімуму.
Якщо на час звернення за призначенням субсидії громадянин є непрацюючим пенсіонером, який не має інших доходів, крім пенсії, до його середньомісячного сукупного доходу враховується розмір пенсійної виплати за місяць, що передує місяцю, з якого призначається субсидія. Інші доходи, які нараховані непрацюючому пенсіонеру до моменту звернення за призначенням субсидії, не включаються до сукупного доходу. До сукупного доходу не враховується вартість безоплатно отриманих санаторно-курортних путівок, протезно-ортопедичних виробів, засобів реабілітації, суми, які виплачуються в порядку відшкодування шкоди, заподіяної працівникові за ушкодження його здоров’я.

Комментариев нет:

Отправить комментарий