вторник, 29 ноября 2016 г.

СБУ повідомляє

Антитерористичні навчання
Навчання проходили на базі Державного підприємства обслуговування повітряного руху України за участі співробітників СБУ, поліції, ДСНС, ДПС, ЗСУ, Державної пенітенціарної служби, Державної спеціальної служби транспорту та органів місцевого самоврядування.
Учасники навчань удосконалювали взаємодію між суб’єктами боротьби з тероризмом у регіоні під час теракту на стратегічному державному об’єкті. Відпрацьовувався алгоритм заходів з протидії умовним диверсійним групам. За підсумками навчань було визначено рівень захищеності об’єкта, а також окреслено коло питань, які необхідно враховувати під час професійної підготовки підрозділів.
Розкрадання лісу
Факт протиправної реалізації цінних порід деревини Ніжинського райагролісництва викрили на Чернігівщині співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою. Як встановили оперативники спецслужби, до протиправної оборудки були причетні місцеві лісничий та підприємець, які налагодили постачання цінних порід необлікованої деревини до приватного деревообробного підприємства за підробленими документами. Співробітники СБ України затримали зловмисників під час чергової поставки близько десяти кубометрів ясена. За попередньою оцінкою, завдані райагролісництву збитки становлять майже два мільйони гривень. Відкрито кримінальне провадження.
Засуджено трьох наркокур’єрів
Семенівський районний суд Чернігівської області засудив трьох зловмисників, які налагодили контрабанду наркотиків з території Російської Федерації. Оперативники СБУ затримали наркокур’єрів у січні ц.р. під час переправлення через кордон України 1,5 кг канабісу. Засуджені вже мали конфлікти із законом та раніше притягувалися до відповідальності за скоєння інших злочинів. Вироком суду наркоділків визнано винними за ч. 2 ст. 305 та ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України. Кожному з них призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Запобігли злочину
Спробу незаконного переправлення до Російської Федерації комплектуючих до військової техніки, що застосовується бойовиками в районі проведення антитерористичної операції, попередила на Чернігівщині Служба безпеки України.
Пасажир потягу Київ - Санкт-Петербург намагався вивезти на продаж до РФ комплектуючі до військової радіолокаційної техніки, які, зокрема, використовуються у зенітно-ракетному комплексі «Бук». Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) та ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України. Оперативники спецслужби перевіряють джерела походження комплектуючих до військової радіолокаційної техніки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий