вторник, 14 июля 2015 г.

УКРАЇНА ЩОРСЬКА МІСЬКА РАДА Шосте скликання П’ятдесят шоста сесія РІШЕННЯ від 9 липня 2015 року «Про місцеві податки і збори на 2016 рік»




Відповідно до пункту 24 ч. 1 ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, п. 4.4 ст. 4, п. 10.3 . ст.ст. 7,8, 10, п. 12.3, ст. 12 розділу 1, ст. 14 главою 2 розділу II, розділом XII та підрозділом 8 розділу XX, п. 5 ст. 266 розділу XII, п. 33 розділу 10 та розділу XX Податкового Кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI, п. 4 розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.2014 р. № 71- VIIІ, міська рада вирішила:
1. Встановити на території м. Щорс місцеві податки і збори на 2016 рік починаючи з 01.01.2016 року, а саме:
а) Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб.
1) перша група - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 300000 гривень – 10% розміру мінімальної заробітної плати.
2) друга група - фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв: не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб; обсяг доходу не перевищує 150 0000 грн - 20% розміру мінімальної заробітної плати.
б) Про транспортний податок: об’єктом оподаткування є легкові автомоблі, які використовувались до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 м3.
- ставка податку встановлюється на рік у розмірі 25000 грн за кожен легковий автомобіль.
в) Про встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки:
- ставки податку для фізичних і юридичних осіб за 1 кв.м. бази оподаткування житлової та нежитлової нерухомості в розмірі 0,01 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.
г) Про встановлення збору за місця для паркування транспортних засобів, туристичний збір.
Ставки збору встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 кв. метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі від 0,03 до 0,15 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
д) Акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів:
1. ставка податку встановлюється у відсотках від вартості підакцизних товарів (з податком на додану вартість ), у розмірі 5 відсотків.
2. Нараховані суми місцевих податків і зборів платниками у повному обсязі перераховуються до міського бюджету міста Щорс та зараховуються відповідно до норм Бюджетного кодексу України.
3. Державній податковій інспекції у м. Щорс щомісячно до 7 числа місяця, наступного за звітним, надавати фінансовому управлінню Щорської РДА інформацію щодо нарахування, сплати, недоїмок та переплат за кожним видом місцевих податків і зборів у розрізі платників.
4. Це рішення набирає чинності з 1 січня 2016 року.
5. Визнати такими, що втратили чинність рішення Щорської міської ради від 03 липня 2014 року « Про місцеві податки і збори» (42 сесія 6 скликання) та від 29 січня 2015 року (51 сесія 6 скликання) «Про місцеві податки та збори на 2015 рік).
6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань бюджету та соціального розвитку міста.
Секретар міської ради В.В. Москаленко
УКРАЇНА
ЩОРСЬКА МІСЬКА РАДА
Шосте скликання
П’ятдесят шоста сесія
РІШЕННЯ від 9 липня 2015 року
«Про затвердження ставок земельного
податку на 2016 рік та встановлення
пільг щодо сплати земельного податку
для фізичних і юридичних осіб на 2016 рік»
Керуючись ст.ст. 7, 8, 10, 12, 269-289 Податкового Кодексу України (зі змінами та доповненнями), відповідно до пункту 2) частини 1 статті 26, частини 2 статті 64 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Щорська міська рада В И Р І Ш И Л А:
1. Затвердити на 2016 рік на території Щорської міської ради ставки земельного податку: 1.1.за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено (незалежно від місцезнаходження) – у розмірі 1 % від їх нормативної грошової оцінки, а для сільськогосподарських угідь – 0,1 % від їх нормативної грошової оцінки (за винятком земельних ділянок зазначених в підпункті 1.3 даного пункту); 1.2.за земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів, нормативну грошову оцінку яких не проведено – у розмірі 5 % від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області. 1.3. за земельні ділянки зайняті: житловим фондом; автостоянками для зберігання особистих транспортних засобів громадян, які використовуються без отримання прибутку; гаражно-будівельними, дачно-будівельними та садівницькими товариствами; індивідуальними гаражами; садовими і дачними будинками; господарськими та іншими будівлями і спорудами; багаторічними насадженнями та надані для сільськогосподарського виробництва, які зайняті виробничими, культурно-побутовими, господарськими та іншими будівлями і спорудами, справляється у розмірі 0,05 % від їх нормативної грошової оцінки. 1.4 За земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності) у розмірі 1,5 % від їх нормативної грошової оцінки.
2. Встановити пільги щодо сплати земельного податку для фізичних та юридичних осіб на території Щорської міської ради, звільнивши від сплати земельного податку в 2016 році: 2.1. фізичних осіб відповідно до ст. 281 Податкового кодексу; 2.2. юридичних осіб відповідно до статті 282 Податкового кодексу, а також: 2.2.1. органи державної влади та органи місцевого самоврядування, органи прокуратури, заклади, установи та організації, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів; .2.2. релігійні організації, статути яких зареєстровано у встановленому законом порядку; 2.2.3. дошкільні, позашкільні та загальноосвітні навчальні заклади, незалежно від форм власності та джерел фінансування, заклади культури, науки, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, фізичної культури та спорту, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів; .2.4. комунальні підприємства (установи), створені міською радою.
3. Визначити, що пільги щодо сплати земельного податку для не вказаних в підпунктах 2.1-2.2 . пункту 2 даного рішення категорій фізичних та юридичних осіб встановлюються індивідуально, шляхом прийняття сесією міської ради відповідних рішень по окремим зверненням.
4 Затвердити Положення оплату за землю згідно додатку до рішення.
5.Рішення набирає чинності з 1 січня 2016 року.
6.Рішення оприлюднити у Щорській районній газеті «Промінь», що забезпечить ознайомлення мешканців міста Щорс з земельним податком.
7.Рішення у десятиденний термін з дня оприлюднення направити до Щорського відділення Корюківської ОДПІ.
8.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань урегулювання земельних відносин та охорони навколишнього середовища.
Секретар міської ради р В.В. Москаленко

Комментариев нет:

Отправить комментарий