пятница, 31 июля 2015 г.

Причина аварії – п’яний за кермом

Протягом липня на Щорсівщині не втрачала своєї гостроти проблема вживання алкоголю водіями автотранспорту. Як розповів „Променю” начальник районного відділення Державтоінспекції В.А. Пискун, станом на 27 число місцевими інспекторами було складено 9 протоколів на громадян, які керували транспортними засобами напідпитку, правоохоронці з Чернігова минулої суботи виявили двох таких порушників, а за кілька днів до цього – ще пару. Наймолодший з-поміж тих, хто проігнорував вимоги законодавства, мав 17 років, а двоє найстарших виявилися пенсіонерами – 1937 і 1947 років народження.



На жаль, у районі сталися дві аварії, спричинені п’яними автомобілістами. 23 липня близько 7-ої години вечора в селі Великий Щимель перекинулася догори колесами синя іномарка „Форд”, якою їхав мешканець Корюківського району, 1970 р.н. Він не обрав правильної швидкості руху, не впорався з керуванням і „злетів” з дороги у болотяну низину неподалік сільського клубу. На щастя, серйозних травм не отримав. Причину ж виникнення ДТП визначили в райлікарні – вживання цією людиною спиртного перед тим, як вирушити в дорогу. Матеріали на винуватця дорожньо-транспортної пригоди спрямовані до територіального підрозділу ДАІ на Корюківщині, міру ж покарання для нього визначатиме суд.
А ось у Щорсі наступного дня, 24 липня, аварія сталася на світанку, після 5-ої години. У районі магазину „Кошик” вулицею якось дивно маневрував червоний легковик „Форд”, за кермом якого перебував місцевий мешканець 1995 р.н. Врешті-решт машина врізалася в паркан приватного будинку, а потім – і в стіну споруди. Водію пощастило, він вцілів, натомість автомобіль зазнав численних механічних пошкоджень. На місце події прибули правоохоронці. Молодого чоловіка відвезли до райлікарні, де підтвердилася версія, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння. (Причому є припущення: перед ДТП, близько опівночі, цей громадянин був тверезим. І лише згодом, можливо, через проблеми в особистому житті – почав почувати себе емоційно нестабільно). Розбитий „Форд” відтранспортували на штрафмайданчик у райвідділі міліції. На водія чекає суд – доведеться відповісти за порушення правил дорожнього руху та завдані збитки.
До речі
Останнім часом до редакції почастішали звернення читачів з приводу двох проблем у сфері дотримання правил дорожнього руху. Стосуються вони Щорса. По-перше, нерідко доводиться бачити, як вулицею Люксембург проїжджають завантажені лісом машини, хоча вони мали б рухатися іншою дорогою, на околиці населеного пункту. Те ж саме стосується і величезних фур, котрі вільно курсують центром міста – зокрема – вулицею Леніна. А по-друге - на стику вулиць Леніна та Архітектурної, біля автошколи, частина водіїв транспорту чомусь воліє їхати не проїжджою частиною, а тротуаром. Причому дехто навіть має зухвалість сигналити пішоходам, мовляв – відійдіть, звільніть мені дорогу! І це при тому, що неподалік, метрів за двадцять, знаходиться приміщення місцевої державтоінспекції. Можливо, правоохоронцям треба звернути увагу на те, що коїться зовсім неподалік?

Комментариев нет:

Отправить комментарий