Цього тижня до редакції „Променя” звернулися кілька наших читачів – і всі з одним запитанням: чи правда, що італійці, які займалися виробництвом сиру в Щорсі (на території професійного училища), згортають свою діяльність і повертаються додому? Люди щиро жалкували з приводу такої перспективи, адже багато кому з них прийшлися до смаку порівняно недорогі й смачні масло та моцарелла, виготовлені за італійською технологією. Також без заробітку можуть лишитися ті мешканці Щорівщини, які продавали на сирцех молоко, бо італієць платив чесно – у середньому приблизно на гривню більше, ніж великі молокозаводи. Словом, громадська думка одностайна: краще б виробництво не закривалося.
„Променю” попередньо вдалося з’ясувати, що однією з причин невдачі цього інвестиційного проекту стало нібито недотримання одним із партнерів даних ще два роки тому обіцянок. Італійці свою справу зробили – налагодили виробничий процес. Але врешті-решт з’ясувалося, що нормально працювати на базі профучилища просто немає можливості. При початковому розгляді ситуації складається враження, що, можливо, хтось вирішив скористатися з довірливості італійців. Однак попри подібні припущення остаточний висновок щодо цієї невтішної інвестиційної історії вдасться зробити, лише заслухавши конкретні аргументи усіх сторін. Хоча дійсно шкода: у даному випадку це був чи не єдиний на Щорсівщині справжній промисловий інвестпроект, в якому брали участь іноземці. І якщо вони повернуться до Італії, то можна здогадуватися – з яким враженням і що розповідатимуть удома про Україну. Тож і виходить: через якихось пройдисвітів поміж європейців лише зміцніє негативна думка стосовно всіх українців. Однак хочеться сподіватися, що ситуація все ж таки виправиться й італійські сировари продовжать свою роботу в Щорсі.
Олег МІРОШНИЧЕНКО
„Променю” попередньо вдалося з’ясувати, що однією з причин невдачі цього інвестиційного проекту стало нібито недотримання одним із партнерів даних ще два роки тому обіцянок. Італійці свою справу зробили – налагодили виробничий процес. Але врешті-решт з’ясувалося, що нормально працювати на базі профучилища просто немає можливості. При початковому розгляді ситуації складається враження, що, можливо, хтось вирішив скористатися з довірливості італійців. Однак попри подібні припущення остаточний висновок щодо цієї невтішної інвестиційної історії вдасться зробити, лише заслухавши конкретні аргументи усіх сторін. Хоча дійсно шкода: у даному випадку це був чи не єдиний на Щорсівщині справжній промисловий інвестпроект, в якому брали участь іноземці. І якщо вони повернуться до Італії, то можна здогадуватися – з яким враженням і що розповідатимуть удома про Україну. Тож і виходить: через якихось пройдисвітів поміж європейців лише зміцніє негативна думка стосовно всіх українців. Однак хочеться сподіватися, що ситуація все ж таки виправиться й італійські сировари продовжать свою роботу в Щорсі.
Олег МІРОШНИЧЕНКО
Комментариев нет:
Отправить комментарий