понедельник, 27 июля 2015 г.

Хто і під які „прапори” стане?

Бажаючи того чи ні, але всі ми живемо одним життям з країною. Політиків, я думаю, більшість людей знає в обличчя, кожному з них у людей складена ціна (виходячи з поведінки депутатів, їхніх виступів, хто за що бореться і які принципи відстоює).


На мою думку, найбільша ганьба для депутата не тільки Верховної Ради , а й депутатів усіх рівнів - це зрада його політичної сили, її принципів і програмних засад. Тут доречно буде згадати фільм „Весілля в Малинівці», коли герой при червоних одягає будьонівку, а білі приходять - ховає шапку за пазуху. Схоже чинять деякі керівники в нашій районній і міській радах.
Прийшов до влади один Президент чи прем’єр, записуються в депутати до тих політичних партій, які вони очолюють. Для чого це робиться, гадаю, пояснювати не треба - аби залишитися при посаді. А як настають критичні часи, наввипередки виходять з партій, покидають фракції тих політичних сил, від яких обиралися, і стають „позафракційними депутатами”. Як кажуть у народі, «щурі біжать з корабля, що тоне». Не буду називати прізвищ тих, хто так чинить, і так легко вгадати.
Нещодавно Верховна Рада України прийняла новий Закон «Про вибори до органів місцевого самоврядування», згідно з яким вибори на території України відбудуться 25 жовтня 2015 року.
Думаю, не лише мені цікаво, хто з керівників установ та організацій району і цього разу змінить своє політичне забарвлення (як уже було неодноразово), вступить до іншої політичної сили або, як кажуть, під які «прапори» стане. Я одному районному керівнику поставив питання: «В яку політичну партію Ви готові вступити, щоб залишитися при владі?». Відповіді на сьогоднішній день не отримав. Це мовчання було красномовнішим за слова. Я завжди казав, що наш Щорс - це велике село, де всі один про одного все знають - особливо про керівників. Тож хотілося б нагадати кандидатам: не втрачайте своєї гідності, не забувайте простих людей, працюйте на них, а не годуйте обіцянками, поки вам потрібні їхні голоси.
Що стосується мене особисто, то за своє життя я не був у жодній партії, крім однієї - ВО «Батьківщина», до якої вступив у 2000 році. Не зраджував її ніколи, хоча були і тиск, і погрози. Залишався і залишаюсь вірним партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», лідером якої є борець за справедливість Юлія Тимошенко.
Григорій СКИДАН, депутат райради,керівник фракції «Батьківщина»

Комментариев нет:

Отправить комментарий