понедельник, 6 июля 2015 г.

Новий порядок надання пільг

З 1 липня 2015 року вступила в дію постанова КМУ „Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного доходу сім’ї”. Порядком передбачено надання окремим категоріям громадян пільг, зокрема, з оплати житлово-комунальних послуг, з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу (величина доходу, яка дає право на пільгу - 1710 грн.).

До сукупного доходу сім’ї пільговика будуть включатися нарахування: пенсія, заробітна плата, грошове забезпечення, стипендія, соціальна допомога (крім одноразових виплат), доходи від підприємницької діяльності.
Внесені зміни стосуватимуться таких пільгових категорій громадян, як пенсіонери з числа педагогічних, медичних, фармацевтичних працівників та працівників культури, із захисту рослин, а також працівники бібліотек у сільській місцевості, учасники війни, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, особи які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, вдови (вдівці) та батьки померлих осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, діти війни, багатодітні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї, звільнені зі служби за віком, хворобою або вислугою років працівники міліції та служби цивільного захисту вдови чорнобильців, сім’ї, які мають дітей-інвалідів, потерпілих від Чорнобильської катастрофи
Пільговикам, до сукупного доходу сім’ї яких входять вищезазначені доходи (крім пенсії та соціальної допомоги), або до складу сім’ї входять працездатні особи, необхідно подати до управління соцзахисту населення (вул. Гомельська, 26, каб. 11) декларацію та довідку про доходи свої та членів сім’ї.
Наприклад, до складу сім`ї міліціонера на пенсії входить дружина. Чоловік має дохід у 2500 грн., його дружина – 2000 грн. Відповідно, їхній спільний дохід становить 4500 грн. Цей спільний дохід ділять на двох членів сім’ї. У розрахунку на одну особу дохід становить 2250 грн., що не дає право на призначення пільги, оскільки дохід більше 1710 грн.
За більш детальною інформацією звертайтесь за тел. 2-13-38.

Управліня соцзахисту
населення РДА

Комментариев нет:

Отправить комментарий