воскресенье, 12 июля 2015 г.

Пожежі


За інформацією начальника пожежно-рятувальної частини Р.М. Силенка, 2 липня о 22 год. 36 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання дерев’яної прибудови до літньої кухні в с.Нові Боровичі по вул. 30 років Перемоги. Власниця – 1950 р.н., пенсіонерка. Горіла споруда розміром 2х1,5 м, дерев’яна, крита шифером, освітлення електричне, опалення пічне; літня кухня розмірами в плані 4 х 4 м, стіни цегляні, покрівля шиферна по дерев’яному риштуванню, з мансардним поверхом, освітлення електричне, опалення пічне.
Місце виникнення пожежі – стіна біля груби в прибудові. Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Вогнем знищено 5 м кв. стіни прибудови та пошкоджено покрівлю на площі 3 м кв. Врятовано літню кухню та житловий будинок. Завдяки злагодженим, вмілим та оперативним діям працівників пожежної команди Новоборовицького лісництва (першими прибули до місця пожежі) та професійних вогнеборців зі Щорса пожежу ліквідовано на початковій стадії розвитку з мінімальними збитками.
3 липня о 16 год. 09 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання у господарчій будівлі в м.Щорс по вул. Дзержинського, власниця 1972 р.н. Горів сарай розміром 2 х 3 м, дерев’яний, критий шифером. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Вогнем знищено покрівлю, пошкоджено стіни по всій площі.
4 липня о 14 год. 26 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання у господарчій будівлі в с.Петрівка по вул.Незалежності. Власниця, 1982 р.н. Горіла споруда 10 х 6 м, стіни дерев’яні, обкладені цеглою, покрівля шиферна, освітлення електричне. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Вогнем знищено покрівлю та перекриття по всій площі, стіни на площі 40 м кв, господарче майно, пошкоджено стіни по всій площі.
Нещасний випадок
6 липня об 11-30 поблизу м.Щорс в р.Снов виявлено труп місцевого мешканця, 1989 р.н. Причина загибелі встановлюється, ймовірно він втопився під час купання. Тіло витягли на поверхню місцеві мешканці.
Ще один підпал

Минулими вихідними поміж мешканцями Щорса швидко розійшлася звістка про те, що в приміщенні фізкультурно-спортивного товариства «Колос» сталася пожежа. (Ця невеличка будівля стоїть на території стадіону).
Розповісти про те, що сталося, ми передовсім попрохали голову райради ФСТ «Колос» Г.М. Салату. (В минулому він був першим заступником начальника райвідділі міліції). Отже, 3 липня майже о 12-ій годині ночі йому зателефонував син, який мешкає навпроти стадіону, і повідомив про пожежу. Г.М. Салата швидко приїхав на місце події. Автомобіль пожежних уже був там. Перед очима прибулих постала така картина: горять навіс для дров та веранда (схоже, саме там і був епіцентр займання), вогонь починає охоплювати дах будівлі. Щоб врятувати хоч якесь майно, присутні спочатку зірвали ставню, розбили скло у вікні, випустивши таким чином дим із кімнати, а потім увійшли всередину. Г.М. Салата схопив комп’ютер і принтер, ще одну одиницю комп’ютерної техніки виніс пожежний. Надалі розпочалося гасіння – відразу з двох рукавів. Загалом тієї ночі пожежна машина тричі їздила заправлятися водою. Остаточно полум’я вдалося приборкати близько 3 год. 30 хв. Вогнеборці попрацювали добре, за що їм дуже вдячне керівництво райради ФСТ «Колос». Наслідки лиха – згоріли дрова, навіс, веранда, дах, обгорілі перекриття довелося демонтувати. Сейф із документами та печаткою організації вцілів. Але вогонь «зжер» сітки для футбольних воріт, господарчий інвентар. У суботу активісти спортивного руху перенесли майно у приміщення спортшколи для тимчасового зберігання, а в понеділок взялися за впорядкування згарища. Трактор виділив відділ освіти РДА, пальним забезпечив підприємець Г.Н. Божок.
На думку Г.М. Салати, мав місце умисний підпал, але хто саме це зробив – невідомо. Можна висловити деякі припущення, але без доказів вести мову про конкретного підозрюваного – неможливо. Дійсно, саме правоохоронці повинні знайти відповіді на всі необхідні запитання. У будівлі «Колос» грубку не протоплювали, прасками і калориферами теж не користувалися, тому нарікати на неправильно облаштовану систему опалення або замикання електропроводки якось не доводиться. Хоча існує класична фраза, якою можна прикритися у випадку неспроможності знайти злочинця: «Невстановлена особа необережно повелася з вогнем…» Еге ж, майже опівночі комусь заманулося перелізти через паркан стадіону, підійти до будівлі ФСТ «Колос» і «необережно повестися з вогнем». Чи повірить громадськість у таку версію?
Олег МІРОШНИЧЕНКО
P.S. Актив товариства «Колос» планує відбудувати своє приміщення, тож звертається по допомогу до усіх любителів спорту, спонсорів, підприємців. ЩРОВФСТ «Колос» - код 02645178, «Ощадбанк», МФО 353553, р\р 26004301101797.

Комментариев нет:

Отправить комментарий